"Marko Momčilović"
"Marko Momčilović"

Marko Momčilović: Imam anticipaciju kao Đoković!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.15. | 13:51

I u novom šampionatu Rumunije, Marko Momčilović, levi bek ekipe Panduri, nastavlja po starom - daje golove. Samo nekadašnji prvotimac Javora zna pomoću kojih trikova se u kaznenom prostoru rivala nađe sam kao duh, posle čega sledi egzekucija u stilu okorelog centarfora

Marko MomčilovićPo svemu sudeći Marko Momčilović, srpski internacionalac u redovima rumunskog Pandurija, čvrsto je rešio da i u novoj sezoni rešeta protivničke mreže, iako i dalje dejstvuje s pozicije levog beka. Naime, lucidni Leskovčanin minulog vikenda je bio strelac vodećeg gola za klub iz Targu Žija u megdanu sa vrlo kvalitetnom ekipom Kluža (1:1). Posle izvedenog kornera, nekadašnji prvotimac Javora se pojavio direktno niotkuda i sa ivice peterca u padu, loptu glavom zakucao u mrežu. 
"To ne bih znao tačno da objasnim, jednostavno predosetim gde bi lopta mogla da se pojavi, krenem na vreme i usput se oslobodim čuvara kako bih došao u što bolju poziciju. Moglo bi se reći da imam dobru anticipaciju kao Novak Đoković a-ha-ha", kaže Marko Momčilović.

Postoji li mogućnost da ukoliko nastaviš sa golgeterskim aktivnostima, dobiješ prekomandu u napad?
"Zadovoljan sam postojećom ulogom u timu i ne bih je menjao. A naravno da ću se truditi da svaku zgodnu priliku za prebacivanje radnog učinka i ubuduće iskoristim. U narednim kolima imamo nezgodan raspored, međutim, moji saigrači i ja verujemo da možemo da ostvarimo dobre rezultate".

Izabrane vesti

Da li su rumunski mediji temeljno analizirali fijasko Steaue u Beogradu?
"Jesu, kako nisu, tokom cele nedelje samo se pričalo o toj utakmici. Najgore je prošao Pap koga nimalo nisu štedeli ni po novinama, ni u televizijskim emisijama. Pomno pratim igre Partizana koji ima odličnog trenera i dobru ekipu i mislim da poseduju kvalitet za plasman u Ligu šampiona".

Ti pratiš igre Partizana, a prati li ko tvoje igre iz naše "kuće fudbala"?
"Nastaviću da igram što bolje mogu i nadam se da to neće ostati neprimećeno i da će selektor Ćurčić ili neko od njegovih saradnika, doći da me vidi na delu. Nekada je postojala ta praksa, valjda u međuvremenu nije ukinuta", zaključio je Marko Momčilović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

RumunijaPanduriMarko MomčilovićLiga 1Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara