Meč lopte za Peruđu i Lube

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 08:39

Prošlogodišnji finalisti plej-ofa italijanskog šampionata vode sa 2:1 u seriji i na korak su do nove borbe za "skudeto"

Pada li danas odluka o finalistima plej-ofa u odbojkaškom šampionatu Italije?

Prošlogodišnji finalisti Peruđa i Lube na korak su do nove borbe za "skudeto". Oba tima imaju 2:1 u seriji protiv Modene, odnosno Trentina. U boljoj situaciju je ekipa iz Čivitanove koja igra pred svojim navijačima.Vodio je Lube sa 2:0, ali je tim iz Trenta zahvaljujući sjajnoj igri srpskog reprezentativca Uroša Kovačevića produžio nadu za finale.
Lube je jedna od najboljih ekipa na svetu. Znamo da će biti teže nego u ponedeljak jer igramo na terenu gde nikada nismo pobedili, ali nemamo strah, borićemo se“, rekao je srpski primač serrvisa Kovačević za italijanske medije.

Izabrane vesti

Kapiten Lubea je nekadašnji naš reprezentativac Srbije Dragan Stanković. On veruje da će serija da se završi u korist njegovom tima.
Imamo šansu da zatvorimo seriju pred našim navijačima koji nas u Eurosoul Forumu nose do pobede. Odlučni smo da posao završimo i da odemo u finale“, rekao je srpski srednji bloker.

Trentino nije iskoristio prednost domaćeg terena, jedva je uspeo da produži seriju, pa je Lube veliki favorit. U prethodna tri meča ovih rivala u polufinalnoj seriji, dva puta je peti set odlučivao o pobedniku, dok je u prvom susretu u Ćivitanovi Cvetan Sokolov, Osmani Huantorena i kompanija slavila sa 3:1. Koliko je domaći teren prednost govori podatak da je Lube samo jednom ove sezone poražen pred svojim navijačima, i to na startu sezone protiv šampiona Peruđe.

Modena muči šampiona Peruđu. Ipak, domaći teren je velika prednost čete Lorenca Bernardija, koja ne dozvoljava brejk kod kuće. Ivan Zajcev, Majka Kristenson i ostale zvezde Modene žele novi trijumf i majstoricu na terenu osvajača triple krune prošle sezone. Aleksandar Atanasijević, Vilfredo Leon i drugovi na svom terenu su slavili sa po 3:1 u polufinalnoj seriji, dok je Modena pobedila kod kuće posle pet setova.

Domaći teren se do sada pokazao kao odlučujući faktor. Peruđa je i dalje favorit, ali na strani Đavoli nisu supriorni kao kod kuće. Pre polufinalne serije, Peruđa je sva tri puta pobedila ljutog rivala. Teško će ovaj meč da se završi u tri seta. Očekuje se nova i bar dva sata vrhunske odbojke.

ITALIJA – POLUFINALE PLEJ-OF, ČETVRTI MEČEVI:

Četvrtak

16.00: (2,70) Modena – Peruđa (1,40)  /u seriji 1:2/
18.00: (1,30) Lube – Trentino (3,20) /u seriji 2:1/

Foto: CEV

 

Pogledajte kakav je tiket za vikend sastavio poznati jutjuber Marko Beki Bezbradica:

 

 

tagovi

Aleksandar AtanasijevićUroš KovačevićDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara