Milojević rotira u Kruševcu: Nagrada za Jovančića i Simića, Pavkov u špicu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.09.18. | 08:48

Crveno-beli gostuju ekipi od koje su doživeli jedini poraz u prošloj sezoni

Crvena zvezda se nije naigrala fudbala u 158. večitom derbiju. Bolje reći - nadigrana je od strane Partizana (1:1), ali ipak je uspela da izvuče veoma vredan bod koji ju je ostavio na određenom rastojanju u odnosu na najvećeg rivala. Crveno-beli imaju utakmicu manje i putuju u Kruševac da odrade odgođen posao protiv Napretka. Tri boda vraćaju šampiona na pristojnih plus pet, dok svaki drugi ishod dodatno podgreva nadu crno-belih - pogotovo posle odličnog izdanja u derbiju - da mogu u ravnopravnu trku za titulu.

Imajući u vidu ovosezonske rezultate Napretka duel pod Bagdalom svakako zaslužuje epitet derbija. Kruševljani koje sjajno predvodi Milorad Kosanović neporaženi su puna dva meseca, a gol nisu primili još od gostovanja u Nišu. Otad je prošlo 280 minuta efektivne igre.

Izabrane vesti

Tokom okršaja u Humskoj na videlo su isplivali neki problemi u igri crveno-belih. Da li je to privid - zbog objektivno mnogo agresivnije i generalno bolje igre Partizana - ili su se Milojevićevi puleni uljuljkali posle velikih evropskih rezultata, odgovor bismo mogli da dobijemo sutra u Kruševcu. Uloga apsolutnog favorita i dalje je na plećima branioca titule. Širok roster i daleko najveći individualni kvalitet u ligi lideru niko ne može da ospori.

Vladan Milojević će ozbiljno promešati karte, na poštedi bi mogao da se nađe veliki broj igrača koji je došao do određene faze umora i emotivne ispražnjenosti, pa bi tako, pored povređenog Savića, mogli da odmore i Boaći, Rodić, Marin, Krstič, Čaušić, kao i potpuno indisponirani Kafu.
"Imamo problema, ali videćemo još na koga ću moći da računam. Vujadin Savić je nastavio sa terapijom, Nikolu Stojiljkovića očekujemo vrlo brzo sa nama, a i ostali imaju određene probleme. Što se tiče novajlija, to su igrači koji mogu dosta toga pruže, u to sam ubeđen i nemam nikakvu dilemu. Želimo da se što pre integrišu. Imam poverenje i u Kafua, niko od njih nije zaboravio fudbal, možda njemu samo treba malo više vremena da se uklopi, ali strpljiv sam i kroz rad se sve prevazilazi", rekao je Milojević.

Sa druge strane, za stratega srpskog šampiona će ovo biti idealna prilika da nagradi Dušana Jovančića i Veljka Simića. Prvog za odlična izdanja protiv Napolija i Partizana, a drugog što je uneo potpuni preokret u završnici 158. večitog derbija. Tu je i uvek srpemni Milan Pavkov, koji će izvesno u sam špic napada, dok bi u startnih 11 mogli i Jovičić, odnosno Ebisilio.

Goste može da zabrine činjenica da su u poslednjih desetak godina često umeli da se sapletu u Kruševcu, pa čak i na Marakani protiv Napretka. Od 13 poslednjih utakmica Zvezda je dobila samo sedam. Dovoljno je reći da su Kruševljani jedini tim koji je prošle sezone u 37 kola Superlige uzeo meru ekipi Vladana Milojevića.
"Ne razmišljamo o pružanju otpora, mi smo sportska ekipa koja želi da se takmiči, da se bavi sportom, da se nadmeće, odigra maksimalno dobro onoliko koliko protivnik može da nam dozvoli u ovoj situaciji. Imamo za protivnika tim sa kojim smo u poslednje vreme pokazali da možemo i volimo da se takmičimo, tako će biti i ovoga puta. Iza Crvene zvezde ne stoji samo veliko ime, već i veliki rezultati, domaći evropski, pa i jedan svetski. To ne znači da mi treba da se plašimo i sklanjamo, naprotiv, ovo je prilika da mi još jednom pokažemo koliko znamo i možemo, odnosno koliko je to u odnosu na ekipu koja igra Ligu šampiona i koja je lider od prvog kola. Biće jedna čvrsta, ozbiljna utakmica, nemamo strah, želimo da budemo što bolji", rekao je Milorad Kosanović.

Utakmica u Kruševcu zakazana je za 18.30 (TV Arena sport 1), a glavni sudija utakmice je Zoran Široki iz Smedereva.

 

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA (18.30)

Gradski stadion
Kapacitet: 10.331
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni. Petrović - Boraniijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Eskić, Kostić - N'Diaje, Vulić, Vukanović - Zec.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić - Jovančić, Jovičić - Ben, Ebisilio, Simić - Pavkov.

SRBIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 5. KOLA

Sreda
18.30: (7,75) Napredak (4,20) Crvena zvezda (1,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Dušan Jovančićveljko simićMilan PavkovLorenco EbisilioVladan MilojevićMilorad Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara