Minuti slavlja pa antiklimaks u Subotici: Loše vesti iz Novog Sada pretvorile Spartakovu pobedu u neuspeh

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.19. | 18:56

Pobeda Vojvodine nad Partizanom izbacila Golubove iz plej-ofa

Cela sezona u donjem domu i borbi za opstanak, ali u finišu sezone skoro pa neobjašnjiva trijumfalna serija od šest pobeda koliko ih nije bilo za prva 24 kola zbirno. I kao posledica Spartakov grb na vratima plej-ofa s tim da su Subotičani bili prinuđeni da čekaju vesti iz Novog Sada. Spartak je naime svoje obavio, Dejan Kerkez je pogodio za minimalnih 1:0 protiv Rada, ali kako u srpskom fudbalu ništa ne može da protekne bez problema Subotičani nisu mogli odmah da slave pobedu, jer je njihov eventualni plasman u plej-of zavisio od rezultata utakmice na Karađorđu. A tamo je u trenutku kad je okončan duel u Subotici Partizan imao 1:1 protiv Vojvodine što je rezultat koji je odgovarao Subotičanima s tim da je do kraja meča ostalo još nekih petnaestak minuta zbog prekida izazvanog uvredama koje su navijači crno-belih na nacionalnoj osnovi uputili domaćoj publici.

Spartaku je odgovaralo sve osim Vošine pobede i cela Srbija je samo čekala poslednji zvižduk da se ozvaniči Spartakov prolaz u plej-ofu. Cela Srbija, ali ne i Novi Sad. Izabranici Radovana Krivokapića su sa dva kasna gola izvojevali neočekivanu pobedu nad Partizanom i vratili se u plej-ofa, a Spartak poslali u donji dom. Uzalud Spartaku minimalac protiv Rada, uzalud i Radniku posle dva gola Igora Zlatanovića pobeda nad Dinamom od 3:0. Vojvodina je u osam. 

Izabrane vesti

Mestu u plej-ofu su se inače nadali i u Voždovcu, dok su navijači Napretka morali da strepe jer nisu bili matematički sigurni u osam. Međutim, Čarapani su protiv fenjeraša iz Zemuna opravdali ulogu favorita i pogotkom Envera Alivodića stigli do 1:0 i šestog mesta na tabeli, dok je istim rezultatom Voždovac otpisao Mačvu, strelac je bio Marko Jovanović, ali mu to ništa nije donelo posle pobeda Spartaka i Radnika.

Najefikasniji meč poslednjeg kola regularnog toka sezone odigran je na Čairu gde je Damir Kojašević povukao Radnički do petarde protiv OFK Bačke čiju su mrežu tresli i Nermin Haskić - takođe dva puta - i Nikola Drinčić. Čukarički i Mladost su odigrali 0:0, pa će Brđani definitivno u plej-of sa četvrtog mesta, a Mladost sa petog.

Dakle, narednog vikenda u prvom kolu plej-ofa Crvena zvezda protiv Radničkog, Partizan na Čukarički, Mladost protiv Napretka i Vojvodina na Proleter. Pod uslovom da Proleter usred Beograda ne uspe da savlada Crvenu zvezdu.

U prvom kolu plej-auta, Spartak na Rad, Radnik na OFK Bačku, Voždovac protiv Zemuna i za kraj utakmica Mačva – Dinamo.

SUPERLIGA, 30. KOLO

Nedelja

Čukarički – Mladost 0:0

Dinamo - Radnik 0:3 (0:1)
/Zlatanović 25pen, 85, Damnjanović 51/

Voždovac - Mačva 1:0 (1:0)
/Jovanović 8/

Napredak - Zemun 1:0 (1:0)
/Alivodić 24/

Radnički - Bačka 5:1 (4:0)
/Kojašević 9, 23, Haskić 38, 71, Drinčić 44 – Mićić 86/

Spartak - Rad 1:0 (0:0)
/Kerkez 66/

Vojvodina - Partizan 1:1 (1:1)
/Matić 3 – Tošić 45+4/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dejan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara