""
""

Naklon za Šalke, tako se igra protiv aždaje iz Minhena! Koltovi izrešetali Frajburg, Hof još ubedljiviji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.17. | 17:23

Volfzburg tone li tone, ne gine mu borba za opstanak

Kapa dole Šalkeu za današnju predstavu u Minhenu! Možda je tim Markusa Vajncerla ove sezone mnogo puta razočarao svoje verne navijače, ali danas im se iskupio za mnogo toga. Po svemu, ali baš po svemu momci iz Gelzenkirhena bili su izjednačeni sa moćnim Bajernom i potpuno zasluženo nose bod na Feltins arenu - 1:1.

Izabrane vesti

Gosti su igrali vrlo hrabro, nisu se uplašili goropadnih Bavaraca i za to su nagrađeni. Receptom preuzetim od Hofenhajma Vajncerl je nagurao petoricu igrača u srednji red, udavio kreativne igrače Bajerna i u isto vreme uštopovao najopasnija krila lige - Arjena Robena i Daglasa Kostu. U takvim uslovima moglo je da se igra sa šampionom što su gosti umeli da iskoriste. 

Bajern jeste rano poveo (deveti minut, Levandovski) i činilo se da se Šalkeu ne piše dobro, međutim, ekspresno izjednačenje koje je doneo Naldo golom iz slobodnjaka drastično je promenilo situaciju. Gosti su se okuražili, počeli hrabrije da napadaju, da prete, i Bajern je morao i o njima da misli, a ne samo kako će dati pet komada. A kada je tako, onda ste na dobrom putu da napravite dobar rezultat protiv njih.   

Ni u čemu Šalke nije zaostajao danas, kao što rekosmo. Ni u dobijenim duelima, ni u šansama, čak ni u pogođenim prečkama - 1:1. 



Naš Matija Nastasić igrao je od 59. minuta i u samoj završnici sprečio je Komana da postigne gol. 

Ovaj rezultat svakako su s osmehom dočekali fudbaleri Lajpciga pred večerašnji derbi u Dortmundu. Jer ukoliko pobede Borusiju eto ih na samo bod zaostatka za liderom...

Računajući samo tri prolećna kola Borusija iz Menhengladbaha je lider na tabeli Bundeslige. Koltovi su posle veleobrta prošle nedelje u Leverkuzenu danas dobili Frajburg (3:0) i pobegli u bezbednu zonu. Sa 23 boda ekipa Ditera Hekinga može mnogo lakše da diše i čeka naredne izazove. Menš su do pobede vodili kapiten Lars Štindl koji sve sam odradio kod prvog gola u 72. minutu, odnosno tandem Mahmud Daud - Rafael. Njih dvojica su definitivno matirali goste šest minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Patrik Herman u nadoknadi vremena.



Još ubedljiviji od Borusije bio je Hofenhajm kog prvi poraz u sezoni u prošlom kolu nije uzdrmao. Momci Julijana Nagelsmana uništili su Majnc sa 4:0, iako su igrali bez svog prvog strelca Sandra Vagnera. Vođstvo Hofu doneo je Mark Ut u 5. minutu. Šmit i njegova čerta odolevali su zatim sve do finiša, kada su se totalno raspali. Sjajne izmene najmlađeg trenera u Bundelsigi rešili su pitanje pobednika. Teracino za 2:0 u 81, a onda Adam Salai još dva komada u 85. i 91.        

Posle nekoliko loših rezultat Herta je savladala Ingolštat i ostala na četvrtom mestu. Jedini gol za Berlince dao je Genki Haraguči u 2. minutu utakmice. 

Istim rezultatom Keln je dobio nesrećni Volfzburg (1:0) i gurnuo ga na samo tri boda od zone ispadanja. Gol odluke dao je Antoni Modest iz penala. Neven Subotić i Miloš Jojić ceo meč presedeli su na klupi...  

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak:
Hamburger - Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Papadopulos 76/

Subota:
Bajern - Šalke 1:1 (1:1)
/Levandovski 9 - Naldo 13/

Menhengladbah - Frajburg 3:0 (0:0)
/Štindl 72, Rafael 78, Herman 90+2/

Herta - Ingolštat 1:0 (1:0)
/Haraguči 2/

Keln - Volfzburg 1:0 (0:0)
/Modest 81/

Hofenhajm - Majnc 4:0 (1:0)
/Ut 5, Teracino 81, Salai 85, 90+1/

18.30: Dortmund - RB Lajpcig

Nedelja:
15.30: Augzburg - Verder
17.30: Ajntraht - Darmštat

(foto: Action Images)


tagovi

VolfzburgNemackaKelnHertaFrajburgEvropaBundesligaBorusija MenhengladbahBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara