"Radost fudbalera Kajzerslauterna"
"Radost fudbalera Kajzerslauterna"

Nemci očima ne veruju: Ingolštad doživeo tek drugi poraz u sezoni! Kajzer juriša ka Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.02.15. | 15:49

Radost fudbalera KajzerslauternaAko je suditi na osnovu dva uvodna kola prolećnog dela prvenstva, Kajzerslautern deluje kao najozbiljniji kandidat da se vrati u Bundesligu. Crveni đavoli su u oba duela prolećne sezone slavili bez primljenog gola i zahvaljujući kiksevima rivala usidrili se na drugom mestu tabele Cvajte sa sasvim dobrim izgledima da do kraja prvenstva ugroze  trenutno vodeći Ingolštat, koji je porazom od Sandhauzena napravio zastoj u trci za plasman u elitni rang.

Crveni đavoli su na stadionu Fric Valter savladali pretposlednjeplasirani Alen, golom Jana Cimera, sredinom prvog dela, koga je usamljenog u petercu pronašao Simon Coler i omogućio mu da postigne četvrti gol ove sezone. Za prvu pobedu Kajzera na svom terenu protiv ovog rivala u kratkoj istoriji međusobnih duela (Alen prethodno slavio 1:0 i 2:1) i za produžetak niza od sad već 17 utakmica pred svojim navijačima bez poraza. Koji mu je, gle podudarnosti, naneo baš Alen 23. februara prošle godine.

Izabrane vesti

Ako se pobeda Kajzerslauterna podrazumevala, onda poraz Ingloštata spada u kategoriju senzacionalnih. Lider Cvajte je pred 8023 navijača poklekao pred Sandhauzenom i time omogućio Kajzerslauternu da mu se primakne samo na dva koraka zaostatka. Ispod tek drugog poraza Ingloštata ove sezone, a prvog na domaćem terenu potpisao se Endrju Vuten, 25-godišnji napadač, koji je blic-krigom, u razmaku od samo šest minuta, zagorčao život do sada neprikosnovenom timu.

Ingolštat je sredinom drugog dela uspeo da uzvrati udarac, smanji zaostatak, međutim, pogodak Leksa bio je nedovoljan čak i za najavu izjednačenja, jer je Niki Adler posle prekida glavom zatresao mrežu za konačnih 3:1 i beg Sandhauzena iz opasne zone. Plus, za prvi poraz Ingolštata posle 23. novembra, kad ga je savladao Nirnberg.


Bundesliga 2, 21. kolo:

Petak:

Bohum – Braunšvajg 3:2 (2:1)
/Terode 36, 47, Teracino 41 – Boland 3, Vrančić 84/

Hajdenhajm – Karlsrue 0:1 (0:1)
/Henings 31/

Dizeldorf – Aue 2:3 (1:3)
/Belinghauzen 26, Lendl 83 – Vud 15, 31, Mugoša 34/

Subota:

Ingolštat – Sandhauzen 1:3 (0:2)
/Leks 69 - Vuten 12, 18 pen, Adler 84/

Kajzerslautern – Alen 1:0 (1:0)
/Zimer 23/

Nedelja:

13.30 Darmštat – Minhen 1860
13.30 Nirnberg – Union Berlin
13.30 Lajpcig – Frankfurt

Ponedeljak:

20.15 Sankt Pauli – Grojter Firt

(FOTO: Action images)


tagovi

SandhauzenNemackaKajzerslauternIngloštatEvropaCvajtaBundesliga 2Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara