"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Novak lomio reket zbog Ukrajinca, ali je na kraju zakazao četvrtfinale sa Fererom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.15. | 08:12

Dolgopolov vodio u setovima, na kraju ipak popustio, imao čak i brejk prednosti u drugom

Novak ĐokovićDva tenisera koja su na US openu 2011. godine odigrala drugi najduži brejk u istoriji tog takmičenja Novak Đoković i Aleksandr Dolgopolov opet su publici u Sjedinjenim Američkim Državama priredili svojevrstan šou. Dvadesetšestogodišnji Ukrajinac je pokazao da je tvrd orah, sve sa svojim fantastičnim udarcima, ali i u četvrtoj partiji sa svetskim brojem jedan, to mu nije bilo dovoljno. Vodio je sa 1:0 u setovima, ali je Novak pobedio sa 2:1 (6(3):7, 7:5, 6:0) posle dva sata i jednog minuta. U četvrtfinalu ga očekuje duel sa starim znancem Davidom Fererom koji je u dva seta bio bolji od Žila Simona  (7:6 (5), 6:0).

Prvi set je podosta ličio na ženske mečeve, gde je lakše uzeti brejk, nego sačuvati svoj servis. Novak je pri rezultatu 2:2 izgubio servis, vratio ga je pri 3:4, onda u narednom gemu opet izgubio, pa vratio. Totalna klackalica, da bi se na kraju opet na američkom tlu ušlo u taj-brejk prvog seta kada se sastaju ova dva slovenska tenisera. Međutim, ovoga puta je Dolgopolov bio bolji, pa je poveo sa 1:0 i dobrano se ponadao.

Izabrane vesti

Tokom tog prvog seta, kada je Novak izgubio drugi brejk, dogodilo se ono što naša publika obožava, dok američka i ne baš – došlo je do lomljenja reketa, od strane impulsivnog najboljeg igrača sveta.

Početkom drugog seta se činilo kao da Novak nema više snage, kao da je izgoreo od previše mečeva u poslednje vreme, pošto je Ukrajinac poveo sa 3:0. Nekoliko vrhunskih poteza srpskog asa kada je Dolgo imao brejk loptu za 4:0 je možda i prelomilo meč. Od tada, na terenu je bio samo jedan igrač, koji je iskoristio možda i Ukrajinčev umor i slavio u preostala dva seta sa 7:5, 6:0.

U svakom meču do sada, Đoković je bar jedan set dobijao sa nulom. Neka se pripazi David Ferer, Novak ide po ulazak u legendu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žil SimonUkrajinaSrbijaNovak ĐokovićDavid FereratpAleksandar Dolgopolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara