""
""

Olimpijakosu niko nije ravan, Bogdanović i Žorić se igrali sa Budiveljnikom, Real zgazio Žalgiris!

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.11.13. | 22:36

Aktuelni šampion Evrope, turski i španski giganti upisali i šestu uzastopnu pobedu ove sezone. U dresu Bamberga debitovao je i Novica Veličković, koji je za tri minuta u igri ubacio dva poena i uhvatio jednu loptu

Kada se košarkaši Olimpijakosa razgoropade, niko im ne može ništa! To su članovi aktuelnog šampiona Starog kontinenta demonstrirali u Malagi gde su bez većih problema savladali Unikahu rezultatom 82:74.

Istina, domaćin je tokom prvog poluvremena diktirao ritam igre i koristio svaku grešku crveno-belih, Kaner-Medli, Hetšajmer i Helovej su držali protivnika na sigurnoj distanci, ali...

Izabrane vesti

U drugom delu igre gosti iz Pireja su dodali gas i počeli da igraju svoju igru. Domaćin je početkom treće četvrtine imao i deset poena prednosti (51:41), a onda su na scenu stupili Danston, Lojeski, Printezis i fenomenalni Spanulis, koji su lagano "krckali" Unikahu i pripremali je za novi poraz. 

Prelomni momenti utakmice dogodili su se u uvodnim minutima poslednje deonice. Prvo je Spanulis vezao tri trojke i doneo prednost Olimpijakosu (71:67), da bi potom usledio nalet posle kojeg više nije bilo povratka. Snažna, muška odbrana gostiju potpuno je "ubila" rivala. Danston je nekoliko puta odlično reagovao u defanzivi i prekidao nalete rivala, da bi potom sa dva efektna zakucavanja potpuno slomio izabranika Đoana Plaze i naterao ih da pognute glave napuste čuvenu dvoranu Hoze Marija Martin Karpena.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Spanulis sa 21 poenom (4/6 za tri), u stopu ga je pratio Lojeski sa 19 koševa (3/4 za tri), dok je Danston ubacio 13 poena. Kod Unikahe Hetšajmer i Kaner-Medli postigli su po 11 poena, a Kelovej i Suarez su dodali po deset.

Bojan BogdanovićKako je Fenerbahče započeo kampanju u Evroligi ove sezone, ne bi bilo nikakvo čudo da giganta iz Istanbula vidimo na Fajnal-foru, a možda čak i u borbi za titulu. Tim Željka Obradovića upisao je još jednu vrlo sigurnu pobedu, ovog puta nad ekipom Budiveljnika - 84:68.

Gosti iz Ukrajine nekako su se držali tokom prve i delom druge četvrtine, ali nakon toga su jednostavno morali da polože oružje. Bojan Bogdanović i Luka Žorić su kumovali seriji 14:0 nakon koje je domaćin imao sigurnih 19 poena prednosti (52:33) i od tog trenutka bilo je jasno da Budiveljnik nema šta da traži. 

Do kraja utakmice Fener je samo rutinski sačuvao prednost i upisao šestu uzastopnu pobedu, koja im i definitivno garantuje plasman u TOP 16 fazu. 

Bogdanović je bio najefikasniji igrač Fenerbahčea sa 20 poena (9/10 za dva), 15 je ubacio Žorić, a 12 Vidmar, uz deset uhvaćenih lopti. Nemanja Bjelica je na terenu proveo 22 minuta i za to vreme ubacio je šest poena, imao šest skokova i isto toliko asistencija. Na drugoj strani Salenga je ubacio 16 poena (4/5 za tri), Minard 14, a Štrelnijeks 11.

Ekipa Real Madrida upisala je još jednu izuzetno ubedljivu pobedu. Pred razigranim Madriđanima pao je nemoćni Žalgiris - 95:67. Već od samog starta utakmice Kraljevski klub je demonstrirao silu i gostima iz Litvanije poručio da im se sprema potop. 

Nikola Mirotić je sa 17 poena predvodio Real, Rudi Fernandez je dodao 16 poena i sedam asistencija, a 15 je ubacio Serhio Rodrigez, uz pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Na drugoj strani Dentmon je postigao 16 poena, a Milaknis 14. 

EVROLIGA – 6. KOLO:

Četvrtak:

Grupa A:

CSKA Moskva – Nanter 72:60

Partizan – Barselona 64:82

Grupa C:

Galatasaraj – Montepaski 54:52

Bajern – Zjelona Gora 71:78

Grupa D:

Panatinaikos – Lijetuvos Ritas 80:72

Makabi – Laboral Kuća 65:70

Petak:

Grupa A:

Fenerbahče Ulker – Budiveljnik 84:68

Grupa B:

Strazbur – Bamberg 83:72

Emporio Armani – Anadolu Efes 77:73

Real Madrid – Žalgiris 95:67

Grupa C:

Unikaha Malaga – Olimpijakos 74:82

Grupa D:

Lokomotiva Kubanj – Crvena zvezda 79:72

(FOTO: Action Images, MN PresS)


tagovi

Bojan BogdanovićBudiveljnikEvroligaEvropaFenerbahče BekoKK OlimpijakosLuka ŽorićŠpanijaTurskaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara