"Solanke (desno)"
"Solanke (desno)"

Ovaj Liverpul može mnogo: Kristal Palas je niža klasa, pogodio Solanke – Grujić koristi šansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.17. | 16:41

Redsi rutinski odradili posao protiv ekipe Franka de Bura (2:0)

Solanke (desno)

Liverpul je obezbedio plasman u finale Trofeja Azije, pošto je u drugom polufinalnom okršaju preslišao Kristal Palas (2:0) i pokazao da u ovom trenutku ima za klasu jači tim. Pristalice Redsa apsolutno mogu da budu zadovoljne onim što ekipa Jirgena Klopa može da ponudi u ovom trenutku, Liverpul je imao apsolutnu kontrolu utakmice, a raspoloženje je uvek još veće kada se u strelce upiše novajlija. Ovoga puta to je učino Dominik Solanke, koji je u 61. minutu efektnim pogotkom načeo odbranu ekipe Franka de Bura.

Izabrane vesti

Klop je na startu utakmice izveo sastav u omiljenoj formaciji 4-3-3: Minjole – Aleksander-Arnold, Gomez, Matip, Moreno – Lalana, Henderson, Vudburn – Salah, Stardž, Firmino. Taj tim je napravio dosta problema protivniku, koji nije imao dovoljno kvaliteta da se nosi sa kvalitetnijim rivalom, ali je poklekao tek u poslednjih pola sata. Klop je već na samom startu nastavka utakmice izmenio kompletan tim, koji je na svežinu slomio otpor protivnika.

De Bur je kasnije tokom drugog poluvremena ubacio svoje rezerviste, koji tek tada nisu mogli da ugroze prednost protivnika.

Grujić (dole) u skoku

Marko Grujić je na teren ušao u 47. minutu umesto Vudburna i čini se u potpunosti iskoristio šansu. Delovao je odlično na terenu, sigurno je delo lopte i odradio posao i u odbrani i u napadu, pa ukoliko ovako nastavi od njega se može očekivati da bude u konkurenciji za narednu sezonu.

Tačku na sigurnu pobedu Redsa stavio je Divok Origi, koji se u 79. minutu odlično snašao nakon karambola u petercu Kristal Palasa. Liverpul u subotu od 14.30 igra finale Trofeja Azije sa Lesterom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Divok OrigiDominik SolankeEngleskaEvropaJirgen KlopLiverpulMarko GrujićPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara