""
""

Pa zar je neko mislio da će Karpi da ih zaustavi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 14:31

Juventus rutinski odrađivao posao sve do nadoknade vremena, a onda ga je malo i sreća poslužila da sačuva prednost od dva razlike...

Tako to radi šampion! Tako to radi definitivno najbolji tim u Italiji! Pa zar je neko uopšte mislio da će Karpi da zaustavi Juve?! Četa Masimilijana Alegrija ostvarila je sedmi vezani trijumf u prvom nedeljnom meču Serije A (3:2), izbila na na drugo mesto i prišla na samo tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani Inter. 

A s obzirom da Nerazure večeras od 20.45 očekuje ne baš lagan posao u susretu sa Lacijem, ne treba isključiti ni mogućnost da ta razlika ostane na snazi i posle 17. kola, ili da bude uvećena samo za bod, u slučaju da Rimljani izvuku nerešeno na Đuzepe Meaci. 

Izabrane vesti

Ono što posebno može da raduje navijače Stare dame je činjenica da Juve u naredna tri kola očekuje relativno lagan raspored - Verona kod kuće i Udineze, odnosno Sampdorija u gostima. I sve to pred derbi sa Romom 24. januara koji bi mogao mnogo toga da reši... 

Karpi nije mogao da zamisli bolji početak utakmice protiv apsolutnog favorita. Borijelo je u 15. minutu izigrao Leonarda Bonučija i doneo svom timu prednost - 1:0. Ali Juve ne bi bio Juve kada bi bi ga takav start omeo u ostvarenju cilja. Mario Mandžukić izjednačio je posle samo tri minuta igre i to posle prvog kontakta sa loptom u šesnaestercu domaćeg tima i onda potpuni šok za navijače Karpija - drugi Mandžukićev kontakt s loptom u 16 metara i opet gol - za tili čas na semaforu je stajalo 1:2. 

Kada je Pol Pogba povećao na 3:1 u 50. minutu praktično je sve bilo rešeno, ali Karpi je u drugom minutu nadoknade smanjio na 2:3 (autogol očajnog Bonučija) i vratio malo nade da može makar do boda, iako ga, realno gledano, apsolutno nije zaslužio. Koliko može opasno da bude kada se primi takav gol najbolje su na svojoj koži osetilio gosti već u narednom napadu. Iako je ostalo oko 60 sekundi do kraja domaći su jurnuli ka golu Bufona i stvorili stopostotnu šansu. Na sreću crno-belih Lolo se spetljao, nije dobro zahvatio loptu na petercu i traljavo je samo poslao u naručje golmanu Juventusa.

Pogledajte šta je za to vreme radio Masimilijano Alegri!   

I tako umalo od gotovog veresija... I mnogima bi se sasvim sigurno dogodilo, ali ne i Juveu. 

SERIJA A - 17. KOLO

Subota:
Bolonja - Empoli 2:3 (2:2)
/Brijenca 36, Destro 45 - Pučareli 25, Makarone 42, 48/

Nedelja:
Karpi - Juventus 2:3 (1:2)
/Borijelo 15, Bonuči 90+2 - Mandžukić 18, 41, Pogba 50/

15.00 Atalanta - Napoli
15.00 Fjorentina - Kjevo
15.00 Verona - Sasuolo
15.00 Roma - Đenova
18.00 Frozinone - Milan
18.00 Sampdorija - Palermo
18.00 Torino - Udineze
20.45 Inter - Lacio

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(foto: Action Images)


tagovi

Serija AKalčoJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara