"Todorić i Džikić"
"Todorić i Džikić"

Partizan se prijavio za Evrokup i čeka žreb 7. jula

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.16. | 09:10

Rešena sva papirologija

Todorić i DžikićDobre vesti za navijače crno-belih. Košarkaški klub Partizan rešio je sve formalnosti kada je u pitanju papirologija za takmičenje u Evrokupu sledeće sezone. Administrativci vicešampiona Srbije popunili su i poslali sve potrebne dokumente i formulare u sedište Evrolige u Barseloni i na taj način formalno se prijavili za učešće u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju.

Rok za kompletiranje dokumentacije i podnošenje prijava ističe danas, a sledeće sezone u novom formatu Evrokupa takmičiće se 24 ekipe.

Izabrane vesti

Beogradski crno-beli će ima rivala u Evrokupu saznati 7. jula kada će se održati žreb za ovo takmičenje.

TODORIĆ ZA MOZZART SPORT: PARTIZAN U EVROKUPU!

Partizan u sezoni na izmaku prvu put posle više od 20 godina nije igrao neko evropsko takmičenje. Klub je prošlog avgusta odlučio da zbog finansijskih problema ne nastupi u Evrokupu.

Sada, kako je najavio sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, Partizan sa većim ambicijama ulazi u novu sezonu jer samo preko Evrokupa može da se izbori za povratak u Evroligu što je glavni strateški cilj najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Partizan je ove sezone završio Jadransku ligu tek na petom mestu. Četvrtoplasirani Mega Leks najavio je da neće igrati Evrokup, pa je to, uz razgovore čelnika crno-belih sa Đordijem Bertomeuom, otvorilo vrata Partizanu.

Prema novim propozicijama Evrokupa, sledeće sezone 24 ekipe biće podeljene u četiri grupe po šest. U top 16 fazu ići će po četiri najbolje ekipe iz svake grupe, a potom će osam ekipa izboriti mesto u plej-ofu. Pobednik Evrokupa obezbediće mesto u Evroligi u sezoni 2017/18.

Piše: Marko Protić

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanEvropaEvrokupDragan Todorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara