""
""

Petlovi u đavolskom loncu: Belgija pod svetlima Pariza prvo urnisala Francuze, pa se zatim smilovala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.15. | 22:49

Luda prijateljska utakmica na Sent Deniju završena pobedom gostiju od 4:3

Zlatna belgijska deca brzo rastu. I prete da porastu do zvanja evropskih šampiona. Jeste da je u pitanju prijateljski meč, klasičan sparing, ali takav masakr nacionalnog tima Pariz dugo nije video. Pod svetlima „Sen Denija“ reprezentacija Belgije totalno je urnisala galske petlove, mada konačan rezultat to ne govori (3:4). Belgija je odučila od fudbala renomiranog rivala, koji je u zaostavnom vremenu uspeo da sačuva ponos i obraz. A obraz je tokom većeg dela utakmice crvenuo i zlatnom franuckom igraču Zinedinu Zidanu koji je sa tribina gledao ofanzivno savršenstvo Belgije

Francuska je posle osvajanja Evropskog prvenstva 2000.godine imala težak period, gubila je i od fudbalskih liliputanaca, ali nije dozvoljavala da im se rival iskezi pravo u lice. Kao što je to ove večeri uradila Belgija.

Izabrane vesti

Selekcija Belgije posle neuspeha u čevtfinalu Mundijala protiv Argentine ne zna za poraz, a visok standard igara zadržala je protiv Francuske. Da će navijači u Parizu imati besanu noć moglo se naslutiti još tokom prvog poluvrema. Gali su imali posed lopte, ali su Belgijanci bili konkretni. Marun Felaini se posle prekida u 17 i 42.minutu najbolje snašao pred golom Ljorisa i doneo ogromnu prednost Đavolima – 2:0.

Međutim, nisu se gosti zadovoljili tim vođstvom. Čvrsto su rešili da uđu u istoriju. Poslednja ekipa koja je Galima dala četiri gola u Francuskoj bila je Poljska sada već davne 1982.godine. A onda su Belgijanci ludim plesom totalno zaludeli Francuze. Vezista Rome Rađa Najngolan zatresao je mrežu rivala sjajnim udarcem sa 30 metara, a gol Valbuene iz penala bio je samo trzaj Francuza koji su bili u igračkom ropcu.

Ubrzo se Valbueni golom sa bele tačke revanširao Azar. Imala je u tom trenutku Belgija ogomnih 4:1, ali gosti kao da su se smilovali. Dozvolili su da do kraja ludog prijateljskog meča Fekir i Paje spasu obraz domaćinu.


tagovi

reprezentativni fudbalMetju ValbuenaMaruane FelainiMark VilmotsFrancuskaEvropaEden AzarBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara