"Kvjat brlja i u Toro Rosu"
"Kvjat brlja i u Toro Rosu"

Pljušte kazne: F1 bez milosti odrapila Kvjata i nestašnu bratiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 13:46

Danil Kvjat pravosnažno popio dva poena penalizacije, i čak tri startna mesta minusa na VN Kanade

Kvjat brlja i u Toro RosuDanil Kvjat, Valteri Botas, Paskal Verlajn i Markus Erikson, kažnjeni su iz više razloga zbog nepoštovanja takmičarskih procedura na Velikoj nagradi Monaka. Njihovi gresi su različite prirode, pa je sudijska komisija Formule 1 odlučila da neke od sankcija budu primenjene na već održanu trku u Monte Karlu, dok će druge imati uticaj na kvalifikacioni ciklus za Veliku nagradu Kanade.

Paskal Verlajn je popio dve kaznene mere od po deset sekundi minusa,  ali i četiri kaznena boda na licenci zato što je utvrđeno da nije poštovao plave zastavice. On je okrivljen da je usporavao trku, odnosno vozače koji su bili brži od njega za čitav krug. Uz to njemu se na teret stavlja da nije ispoštovao minimalno vreme kruga u trenutcima kada je vozilo sigurnosti bilo na čelu trke.

Izabrane vesti

Kvjat koji je prekomandovan iz Red Bula kažnjen je sa dva kaznena boda ali i sa tri mesta minusa u kvalifikacijama na Velikoj nagradi Kanade. Vozač ekipe Toro Roso dobio je ovu kaznu zato što je učestvovao u incidentu na stazi u kojem je se našao i Magnusen.

Kada je reč o Markusu Eriksonu, njemu je namenjena identična kazna kao i Kvjatu. On je imao konakt sa timskim kolegom Filipeom Nasrom, pa je komisija procenila kako je pravedno kazniti vozača Zaubera identično kao i ruskog automobilistu.

Tako su rešene sve nedoumice oko toga ko će i za šta biti kriv na stazi u Monte Karlu. Realna ocena je da smo po kiši gledali najviše što se od Formule 1 moglo videti. Jedina šteta je u tome što je vozilo za bezbednost relativno dugo na samom početku ometalo takmičarski početak trke. Da nije bilo ovoga pitanje je kako bi se složile kockice na startu, i ko bi na kraju slavio ili žalio za Velikom nagradom Monaka.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasPaskal VerlajnMarkus EriksonFormula 1Danil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara