Poslednje kolo ABA lige: Šta je potrebno Cedeviti, a šta je motiv Partizana?

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.03.18. | 11:05

Crno-beli traže tek drugu pobedu u Zagrebu u ABA ligi

Crvena zvezda je u Laktašima overila prvu poziciju, pa su oba polufinalna para i teoretski poznata. Na taj način je aktuelni šampion ABA lige zakazao najmanje dva okršaja sa Mornarom, dok je jedina nedoumica ostala oko toga da li će prednost domaćeg terena u drugoj seriji plej-ofa imati Budućnost ili Cedevita.

Zagrepčani u jedinoj utakmici subotnjeg programa dočekuju Partizan (19.00, TV Arenasport 1), Podgoričani u nedelju protiv FMP-a spuštaju zavesu na ligaški deo. Obe ekipe imaju skor 16-5, ali su Đetići u povoljnijoj situaciji, budući da su na svom parketu savladali popularne Sokiće rezultatom 66:60, a u gostima izgubili 76:71.

Izabrane vesti

Nešto teži posao imaće Cedevita, s obzirom da joj na noge dolazi Partizan koji je protiv Budućnosti minulog vikenda potvrdio da je u usponu forme, mada su i puleni Jurea Zdovca posle osvojenog kupa lagano savladali Kaštelu u hrvatskom prvenstvu, potom i MZT u ABA ligi.
Igramo s ekipom koja nema veze s onom iz prvog dela. Partizan je doveo nekoliko igrača i stvarno igra dobro. Dobio je nekoliko poslednjih utakmica, od toga Zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća i Budućnost u prošloj rundi ABA lige. Ako ćemo da igramo kao poslednje utakmice - nemamo šanse. Moramo da podignemo agresivnost i koncentraciju. Uvjeren da ćemo to napraviti, jer moramo da pobedimo. Ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Moramo da napravimo sve dok god imamo šanse da završimo drugi, a da i nemamo opet bi trebalo da dobijemo“, rekao je Jure Zdovc, trener Cedevite koji ne može da računa na lakše povređenog Tonija Katića, ali se vraća centar Andrija Stipanović.

Partizan nema takmičarskih ambicija, jer će sezonu završiti na petom mestu, ali je u obavezi da brani ime kluba. I da, kako je to posle trijumfa nad Podgoričanima rekao Nenad Čanak, dodatno razigra Marka Čakarevića. Iskusni šuter je dugo odsustvovao sa parketa, ali bi njegovo prisustvo u finišu sezone moglo da donese plus crno-belima.

Počev od meča sa Cedevitom koju su u Zagrebu dobili samo jednom od osnivanja ABA lige, a pretrpeli 11 poraza.
„Čeka nas protivnik koji ima ambicije da se bori za titulu u ABA ligi, veoma su kvalitetni na svim pozicijama i u poslednje vreme se nalaze u dobroj formi. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa dobrim igrama. Na tome gradimo naš optimizam i verujem da možemo doći do pobede“, predočio je Marko Čakarević.

ABA LIGA, POSLEDNJE KOLO

Subota:

19.00 (1,45) Cedevita (15,00) Partizan (3,05)

Nedelja:

17.00 (1,45) Mega (15,00) Igokea (3,05)
19.00 (1,60) Mornar (-21,5) MZT (2,19), dodatni hendikep
21.00 (1,45) Olimpija (15,00) Zadar (3,05)

Ponedeljak:

18.00 (1,07) Crvena zvezda (25,00) Cibona (8,50)
21.00 (1,10) Budućnost (23,00) FMP (7,50)

TABELA:

FOTO: MN Press

 


tagovi

Marko ČakarevićCedevita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara