""
""

Potpuno uništenje Galatasaraja s potpisom Emanuela Adebajora! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.17. | 19:35

Potpuna ludnica u malom derbiju Istanbula i sunovrat najtrofejnijeg turskog kluba

Rasturanje, uništenje, razbijanje! Emanuel Adebajor postao je najgora noćna mora Galatasaraja!

Izabrane vesti

Pamte se još detalji njegovog prvog sudara sa istanbulskim velikanom, kada mu je u lice sasuo het-trik, a sada će ga navijači, igrači, stručni štab i predsedništvo Galatasaraja zapamtiti zauvek! U dva nastupa protiv najtrofejnijeg turskog kluba golgeter iz Togoa strpao je čak šest golova i ponovo naterao igrače Galatasaraja da padnu na kolena - 5:1!

Adebajor je ove večeri učinio da od istanbulskog giganta ne ostanu ni dugmići! I ne samo to - učinio je da Bašakšehir potpuno anulira veliki zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio i devet bodova, zbog čega je sada mali klub iz turske metropole na pragu čelne pozicije na tabeli! Tačnije, Galatasaraj i Bašakšehir u ovom trenutku deli samo gol-razlika! 

Fudbalerima Bašakšehira je u krv ušlo da se iživljavaju nad Galatasarajem! Treći put ove godine Bašakšehir je nadigrao Galatu, a svaka naredna pobeda bila je ubedljivija od prethodne. Ovog puta kaznena ekspedicija Abdulaha Avdžija smestila je razbijenom protivniku čak pet komada! Od toga Adebajor - tri!

Do odlaska na veliki odmor Bašakšehir je već imao dva gola prednosti i samo je najavio ono što Galatasaraj čeka do kraja utakmice. Seriju golova otvorio je Džozef Atama sredinom prvog dela, da bi Adebajor prvi od svoja tri pogotka upisao u samom finišu poluvremena. Kod oba gola arhitekta je bio Višća!

Uspeo je Bafetimbi Gomis spektakularnim golom da vrati tračak nade u eventualni preokret i pobedu, ali taj detalj kao da je razljutio ubicu iz Togoa. Samo nekoliko trenutaka kasnije Adebajor je postigao svoj drugi gol na meču, a nedugo zatim i treći, sa bele tačke! Bila je to samo potvrda da za Galatasaraj nema spasa na stadionu Fatih Terim.

Ipak, Bašakšehir se nije tu zaustavio, već je tačku stavio Kerim Frej u samom finišu utakmice i to samo nekoliko minuta pošto je zamenio Eliju na terenu. Asistent je bio Gael Kliši!

Igora Turoda čeka ozbiljno ribanje...

TURSKA 1 - 12. KOLO

Petak

Bešiktaš - Ahisar 0:0

Subota

Bursa - Gectepe 0:0

Konja - Antalija 1:1 (0:0)
/Fofana 75 - Eto 85/

Istanbul Bašakšehir (3,30) Galatasaraj 5:1 (2:0)
/Atama 25, Adebajor 41, 58, 76 penal, Frej 89 - Gomis 55/

 

Nedelja

12.00: (1,90) Alanja (3,60) Malatija (4,00)
12.00: (2,65) Genčlebirligi (2,65) Kajzeri (2,75)
14.30: (1,45) Trabzon (4,50) Osmanli (7,00)
17.30: (1,70) Fenerbahče (3,70) Sivas (5,10)

Ponedeljak

18.00: (2,30) Kardemir (3,40) Kasimpaša (3,10)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bafetimbi GomisEmanuel AdebajorEvropaGalatasarajSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara