""
""

Putinova je poslednja: Paraolimpijci, njihova odluka je nemoralna i nehumana

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.08.16. | 14:22

Rusi su odlučili da organizuju svoje takmičenje za paraolimpijce i nagrade ih kao da su osvajači medalja u Riju. To je odgovor Kremlja na zabranu takmičenja njihovih sunarodnika na Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavo je danas u Kremlju da je zabrana takmičenja ruskim paraolimpijcima na Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru nemoralna i nehumana.

Izabrane vesti

Da podsetimo, ruski sportisti su odlukom paraolimpijskog komiteta 7. avgusta suspendovani sa predstojećih igara koje će se od 7. do 18. septembra održati u Rio de Žaneiru.
„Odluka da se diskvalifikuju naši sportisti sa Paraolimpijskih igara je izvan granica zakona, morala i humanosti", jasan je bio Putin u obraćanju ruskim olimpijcima na prijemu u Kremlju.

Filip Krejven, predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta izjavio je da je odluka o suspenziji ruskih sportista izrečena posle analize rezultata testova na prisustvo nedozvoljenih supstanci u kojima je učestvovala i Rusija kao država. Tim povodom Rusija je već uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu CAS.

Iz inata, prkosa, ili nečega trećeg, tek Rusi su odlučili da organizuju svoje takmičenje za paraolimpijce. Da sve bude dostojanstveno, Kremlj će osvajače medalja nagraditi istim nagradama poput onih koje bi im sledovale za pobede u Riju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinRusijaParaolimpijada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara