"Blejk Grifin"
"Blejk Grifin"

Ratnički fazon: Voriorsi prebili Grifina i savladali Kliperse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.13. | 08:27

Bez prve zvezde, tim iz Los Anđelesa nije izdržao protiv Voriorsa. Majami precrtao i Lejkerse

Blejk GrifinKad ne možeš da ga zaustaviš, a ti ga – prebij? Nismo sigurni da smo saglasni sa takvom taktikom, ali u Golden Stejtu očigledno nemaju ništa protiv Makijavelizma, pa su u susretu sa LA Klipersima pribegli prljavim trikovima kako bi izvojevali pobedu 105:103.

Klasičnog junaka meča nije bilo u ovom susretu, pošto ni Kris Pol ni Džamal Kroford u poslednjim sekundama meča nisu uspeli da Klipersima donesu makar produžetke, dok je Andre Iguodala propustio šansu da sa penala overi pobedu Voriorsa koji su i ovaj put igrali bez Nemanje Nedovića.

Izabrane vesti

Međutim, jedan čovek jeste obeležio ovaj susret i odradio ogroman posao za Golden Stejt, a to je Endrju Bogut koji je 10 minuta pre kraja u borbi za poziciju pod košem uspeo da iznervira Blejka Grifina i nagna sudiju da prvu zvezdu Klipersa prevremeno otera u svlačionicu.

Grifin je zato meč završio sa "svega" 20 poena, 14 skokova i pet asisntencija, a svakako još značajnije je to što nije bio uz tim kada je bilo najpotrebnije. Bogutovo lukavstvo odlučilo je meč. Svestan je toga bio i Kris Pol, pa je i on odmah posle zvuka sirene krenuo da se obračuna sa prgavim Australijancem.

Pamtiće se, ipak, samo pobeda Voriorsa.

Pao je i drugi tim iz Los Anđelesa, pošto Lejkersi nisu imali rešenje za ubitačni trio Majamija – 101:95. Kris Boš i Dvejn Vejd su sa po 23 poena vodili goste iz Floride do šeste uzastopne pobede, dok je Lebron Džejms bio skroman i pomogao sa 19.

Jezeraši su, doduše, bili hendikepirani odsustvom Kobija Brajanta, kojeg je povreda ponovo odvojila od terena.

Džejms Harden i Dvajt Hauarda su u derbiju Teksasa  darovali Hjustonu pobedu nad San Antoniom 111:98. Harden je ubacio 28 poena, Hauard 15, ali uz 20 skokova, a nije izostala ni podrška saigrača o čemu najbolje svedoči podatak da su svi starteri Rokitsa imali dvocifren košgeterski učinak.

Oklahoma je deklasirala Njujork Nikse sa 123:94, pošto su Kevin Durent i Rasel Vestbruk briljirali. Ovaj prvi je postigao 20 poena, a drugi 14, ali uz 13 skokova i 10 asistencija za sedmi trip-dabl učinak u karijeri, prvi u ovoj sezoni.

Za utehu navijačima Niksa činjenica da Karmelo Entoni nije bio u sastavu tima, pa ovaj put nismo mogli da uživamo u direktnom duelu dva najbolja strelca NBA lige.

Za kraj, Čikago je savladao Netse sa 95:78 pošto je u defanzivi odradio lavovski deo posla, dok su Taj Gibson sa 20 i Džimi Batler sa 15 poena diktirali tempo u napadu.

NBA liga:

Bruklin - Čikago 78:95
Njujork - Oklahoma – Njujork 94:123
LA Lejkers - Majami 95:101
San Antonio  - Hjuston 98:11
Golden Stejt – LA Klipers 105:103

(FOTO: Action Images)


tagovi

Blejk GrifinČikago BulsEndrju BogutHjuston RoketsKevin DurantLos Anđeles LejkersNBA ligaNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara