""
""

Real predstavio nov tim i dresove, ali je Fener pokvario zabavu! Dončić briljirao, Dikson i Bogdanović zakucali Kralja

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.16. | 07:52

Završen je vrlo jak trijagonal u Malagi ukupnim trijumfom turskog giganta

Košarkaši Fenerbahčea osvajači su pripremnog „trijagonal“ turnira u Malagi, pošto su nakon Unikahe i tri produžetka savladali i madridski Real rezultatom 90:87 (22:20, 25:25, 27:13, 16:29). 

Izabrane vesti

Snažni turski sastav do pobede su vodili Bobi Dikson sa 22 i Bogdan Bogdanović sa 14 poena, Jan Veseli je dodao 13, dok su Ekspe Judo, Kostas Slukas i Nikola Kalinić ubacili po devet poena, s tim što je srpski reprezentativac imao po četiri skoka i asistencije. Fener je čak bio oslabljen neigranjem Luiđija Datomea. Na drugoj strani zablistao je supertalentovani Luka Dončić, koji je bio daleko najbolji strelac sa 19 poena, dok je sledeći na lestvici bio novajlija Entoni Rendolf sa 11 poena. 

Mada rezultat to ne govori, ali izabranici Željka Obradovića došli su do trijumfa gotovo bez većih smetnji. Presudna je, kao i obično bila treća deonica, u kojoj je Dikson doživeo svojevrsnu eksploziju i Kraljevskom klubu samo u tom periodu ubacio čak 16 poena! Snažnom defanzivnom igrom Real je bio sveden tek na 13 poena za četvrtinu. 

I pored toga Real je imao priliku da pogodi šut vredan produžetka, ali se to nije dogodilo. Nedopustivim opuštanjem u poslednjih deset minuta igrači Fenerbahčea dozvolili su da Real rasturi sve što su oni gradili nekoliko minuta ranije i serijom 17:0 potpuno se vrate u život. Međutim, to je bilo sve što je španski velikan mogao.

Posle ovakvog izdanja u prvoj pripremnoj utakmici otvorenog tipa Luka Dončić mogao bi u predstojećoj sezoni da zasluži daleko više minuta na parketu nego što je to bio slučaj lani. Real se nalazi u tranzicionom periodu, a Dončić pokazuje da zaista predstavlja budućnost evropske, možda čak i svetske košarke. 

Trener Obradović je napravio ogroman posao time što je zadržao gotovo ceo tim na okupu i tu prednost pokušaće da materijalizuje, prvenstveno kroz novi format Evrolige. 


REAL – FENERBAHČE 87:90 (20:22, 25:25, 13:27, 29:16)

Dvorana: Kartama
Gledalaca: oko 1.000
Sudije: Morales, Munjoz, Lopez (Španija)

Real Madrid: Dončić 19, Kerol 11, Tejlor 6, Rendolf 12, Ajon 7, Drejper 6, Noćioni 9, Mačijulis, Rejes 4, Hanter 2, Tompkins 8, Fernandez 3.

Fenerbahče: Dikson 22, Bogdanović 14, Nunali 7, Antić 7, Judo 9, Slukas 9, Veseli 13, Duverioglu, Mahmutoglu, Kalinić 9, Arna.

(FOTO: star Sport)


tagovi

Real MadridLuka DončićFenerbahče BekoEvroligaBogdan BogdanovićBobi Dikson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara