Maks Verstapen, Kristijan Horner i Helmut Marko, Red Bul (©Reuters)
Maks Verstapen, Kristijan Horner i Helmut Marko, Red Bul (©Reuters)

Red Bulov odgovor Mercedesu i Skuderiji neće biti naivan

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.04.23. | 12:41

Ulične trke u Bakuu i Monci okreću Helmuta Marka posmatranju onoga što Mercedes i Ferari unose kao novine, kako se prednost Red Bula ne bi topila kroz novonastale okolnosti

Vide u Milton Kinsu da se konkurencija na mini pauzi naoružava. Promene će imati svi, a naročito Mercedes, pa Red Bul koji ima tri pobede u sve tri uvodne trke želi da inovacijama, kao i novim tehničkim detaljima napravi ključnu razliku u Bakuu!

Zašto je baš Baku specifičan? Naime, ulična staza u Azerbejdžanu ima dosta dugačkih pravaca zbog čega će maksimalna brzina biti jedan od glavnih ideala svakog tima. Mnogo znače i desetinke, a tako će biti i Monci.

Izabrane vesti

Savetnik Red Bula, Helmut Marko, tim povodom za medije kaže kaže: “Mercedes očigledno želi da sazna šta se sve dešava sa njihovim bolidom i doćiće sa unapređenjima. Od Ferarija još uvek nismo mogli da dobijemo pravu procenu. Ne razumem šta sve pozitivno može da uoči durektor Skuderije Fredrik Vaser”.

Savetnik u Red Bulu takođe kaže da ne želi da otpisuje Mercedes i Ferari, te da su su prve procene psolednjih meseci pokazale gde oni zaostaju za Red Bulom. Iz njegovih reči, da se zaključiti da ni trenutno najbolji tim neće spavati na lovorikama.

Trka se nastavlja, ali u format uličnih staza gde treba pokazati širok spektar dodataka koji bolide čine ubojitim i na ovakvim stazama. Nastavak borbi s tim u vezi može doneti još uzbudljivije trke za čeone pozicije.


tagovi

Helmut MarkoRed BulMercedes AMG PetronasFerariVN Azerbedžana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara