""
""

Rešenje za neodlučnog Azara: Brat kao mamac za novi ugovor?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.18. | 16:30

Azarom na Azara

Pokušao je Roman Abramovič da zatvori konstrukciju i učini Edena Azara apsolutno najplaćenijim igračem u Čelsiju s novim ugovorom i nedeljnom platom od 300.000 evra - nije uspelo. Nedugo zatim je Azaru ponudio čak 350.000 evra sedmično - odbijen je! A razlog - Eden želi da ostavi sve opcije otvorene, pošto slobodan igrač postaje tek u junu 2020. godine.

Izabrane vesti

Ali Roman se ne predaje. Pošto mu nije pošlo za rukom da Azara na jedan način ubedi da treba da ostane u Čelsiju, ruski milijarder će pokušati izvlačenjem keca iz rukava. Odnosno, da na Stamford Bridž vrati Torgana Azara

Poznata je još od ranije priča o bliskosti braće Azar i da je Edenu teško palo kada je Torgan odlazio na pozajmice u Zulte Varegem i Borusiju Menhengladbah, da bi onda pre dve i po godine potpisao višegodišnji ugovor sa Koltovima u transferu vrednom 8.000.000 evra. 

Eden i Torgan su na Stamford Bridž stigli u julu 2012. godine, s tim da je mlađi od dvojice Azara ostao bez šanse u prvom timu zbog stalnih selidbi na pozajmice. Kada je Torgan prodat Borusiji Čelsi je napravio dogovor po kojem je mogao da ga otkupi nazad za 15.000.000 evra. Ali ta klauzula je istekla prošlog leta. A kako Torgan igra sve bolje u Bundesligi, cena mu je značajno skočila. 

Ipak, Roman navodno neće žaliti novca za Torgana kako bi Edena zadržao u Zapadnom Londonu i oterao skaute madridskog Reala, koji sve češće posmatraju Čelsijevog najboljeg igrača. Nije tajna da je Edenova želja da jednog dana obuče dres Kraljevskog kluba, a pre svega da sarađuje sa svojim idolom Zinedinom Zidanom, zbog čega najviše i želi da vidi hoće li dobiti poziv iz Madrida. 

Ali Torganov povratak mogao bi da promeni stvari. Ponajviše jer u mladom timu Čelsija nastupa i njihov brat Kilijan Azar, koji je na Bridžu od letos. 

Edenova odluka da ostane ili ode mogla bi lančano da utiče i na konačnu odluku Tiba Kurtoe. Podsetimo, belgijski golman takođe razmatra sve opcije, njegovom srcu je bliži Atletiko, mada je i Real u igri. Opet, ako bi Eden ostao, verovatno bi i Kurtoa pristao da produži ugovor. Ne treba zaboraviti da je i on već jednom odbio Romana.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Torgan AzarRoman AbramovičPremijer ligaNemackaEvropaEngleskaEden AzarČelsiBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara