""
""

Rijana, sačekaćeš malo... Neuništivi Netsi vratili seriju u Bruklin! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.13. | 09:03

Netsi slavili u Čikagu, došli sa 1:3 na 3:3 i do majstorice na svom terenu kojom su otkazali koncert pop zvezde. U prvom učešću u plej-ofu posle šest godina, Ratnici iz Ouklenda napravili iznenađenje i sa 4:2 izbacili favorizovane Nagetse.

 

Izabrane vesti

To je razlika između ligaškog dela u pleja-ofa u NBA. Denver Nagetsi su superiorno ušli u doigravanje sa serijom pobeda na svom terenu i prigrabili ulogu izrazitog favorita protiv Golden Stejta. Ali, Voriorsi su definitivno pokazali da imaju čudesnu generaciju koja je od gubitnika iz Ouklenda napravili tim od koga svi strahuju. Sinoć su i četvrti put u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa zapadne konferenecije pobedili favrizovane Nagetse i izborili plasman u polufinale. Pobeda 92:88 im je donela 4:2 u seriji. Prvi put učestvuju u doigravanju posle 2007. godine, a već su izborili polufinale gde ih čekaju San Antonio Sparsi… Denveru je ovo deveti put zaredom da je ispao u prvoj rundi plej-ofa!

Malo je falilo da Voriorsi sve upropaste i da Nagesti vrate seriju u Kolorado. Vodili su sa 18 poena prednosti na krilima sjajnog Stefa Karija koji je u trećoj četvrtini ubacio 14 od svojih ukupno 22 poena. Ali, Denver je na četiri minuta pre kraja serijom od 16:2 prišao na četiri poena zaostatka (82:78). Ipak, Voriorsi su uspeli nekako da privedu meč kraju i overe plasman u polufinale. Iznenađenje večeri je bio ulazak Dejvida Lija u igru. Ol-star košarkaš domaćih je proveo na parketu malo više od minuta, iako je pre desetak dana najavljeno da je za njega završena sezona zbog povrede. 

Stef Kari je meč završio sa 22 poena, ali vredi istaći i dabl-dabl role Drejmonda Grina (16 poena, 10 skokova) i Endrjua Boguta (14 poena i 21 skok). U timu Nagetsa, raspoložen je bio Igudala sa 24 koša. Taj Louson je ubacio 17, ali uz očajan šut iz igre (7/24).

Za razliku od Golden Steja koji je iskoristio prvu meč loptu, Čikago nije uspeo ni treću i sada su bliži ispadanje nego polufinalu. Bulsi su treći put zaredom poraženi od Bruklina, ovoga puta 92:95. Drugi put su kod kuće ispustili šansu da eliminišu Netse i sada se serija seli u Bruklin gde će domaći posle herojskog povratka biti favoriti. Imaju šansu da postanu tek deveti tim u istoriji NBA lige koji se vratio sa 1:3 i pobedio u seriji.

Čikago je bio oslabljen, ne samo neigranjem cele sezone odsutnog Rouza, već i povređenog Hajnriha, kao i Luola Denga koji je dobio grip. Čak su i Nejt Robisnon i Taj Gibson zaražani stomačnim virusom, ali su uz velike napore ipak zaigrali. Robinson je čak i povraćao tokom meča.

Netsi su vodili tokom većeg dela meča, ali se ušlo u triler završnicu gde je Marko Belineli promašio trojku za pobedu Bulsa.

Prve zvezde Netsa: Džo Džonson, Bruk Lopez i Deron Vilijams su sva trojica postigli po 17 poena. Dva poena manje ubacio Džerald Valas. Kod domaćih koji su bili osakaćeni povredama, iako bolestan, Nejt Robinson je ubacio 18 poena. Marko Belineli je dao 22 koša, a Batler 17. Buzer i Noa su dodali po 14, Francuz je imao i 15 skokova, ali sve je to bili nedovoljno da se izbegne trći uzastopni poraz od Bruklina.

Sedmi meč se igra u nedelju ujutro, zbog čega je i pop zvezda Rijana morala da otkaže koncert “Berklis Centru” zakazan za taj dan. Izgleda da su svi bili otpisali Netse, ali Rijana će na pevanje u Burklinu morati da sačeka još malo…  Inače, klub ju je pozvao da prisustvuje majstorici. 

NBA

1/4 finale Istoka
Čikago - Bruklin 92:95 (27:33, 27:27, 17:15, 21:20) - 3:3 u seriji

1/4 finale Zapada
Golden Stejt - Denver 92:88 (21:25, 19:17, 33:20, 19:26) - 4:2 u seriji


tagovi

Andre IgudalaBruk LopezBruklin NetsČikago BulsDejvid LiDenver NagetsDeron VilijamsDžerald ValasDžo DžonsonEndrju BogutMArko BelineliNBA ligaNejt RobinsonRijanaStefon Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara