Šampion na kolenima, može li Lube da ga dokusuri?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 09:06

U reprizi finala Lige šampiona, Zenit ima imperativ pobede posle poraza na startu klupskog Svetskog prvenstva od Fakela iz Novog Urengoja

Već na startu klupskog Svetskog prvenstva u Poljskoj iznenađenje. U ruskom dvoboju posle maratonskih pet setova Fakel je uspeo da pobedi šampiona Evrope i branioca svetske krune Zenit. Moćni tim iz Kazanja sapleo se već na prvom koraku, pa sada ima imperativ pobede ako želi da ostane u igri za polufinale. Četi Vladimira Alekna danas će da se suprostavi Lube iz Maćerate za koga igra srednji bloker, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković.

Biće to repriza finala Lige šampiona iz maja ove godine, kada je Zenit posle drame uspeo da pobedi 3:2 na svom terenu i četvrti put uzastopno osvoji titulu. Očigledno odlazak najboljeg odbojkaša sveta Vilfreda Leona je uticao da Zenit više nije dominantan. Francuz Ervin Ngapet je veliki as, ali niko ne može da se primakne Kubancu sa poljskim pasošem. Korektor Maksim Mihajlov nije bio na prepoznatljivom nivou, dok je loš bio Amerikanac Metju Anderson.

Izabrane vesti

Lube je očekivano pobedio Belhatov posle četiri seta, ali je poljski šampion dobro namučio italijanskog i evropskog vicešampiona. Briljirao je Joandi Leal, koji je letos stigao iz Kruzeira u Lube, dok su standadni dobro bili Osmani Huantorena i Cvetan Sokolov.

Ova dva tima poslednjih pet godina su se sastala četiri puta. Prethodna tri meča dobio je Zenit, dva posle pet setova, dok je 2013. godine Lube na svom terenu bio ubedljiv, pobedio je sa maksimalnim rezultatom.

Hit prvog dana prvenstva je Fakel iz Novog Urengoja. Hrabro se ekipa iz Sibira suprostavila favoritu, a do pobede su je vodili primači servisa ruske reprezentacije Dmitri Volkov i Jegor Kljuka, uz odličnog korektora Artura Udrisa. Sada ruski tim ima šansu za polufinale, a rival je Belhatov. Poljski tim je slabiji nego prošle sezone, ali prvog dana pružio je žestok otpor Lubeu, pa bi u tom meču mogli da gledamo neizvestan meč koji bi lako mogao da ode u pet setova. Fakel je favorit, ali ne bi bilo iznenađenje ako poljski tim slavi. Ova dav tima se nikada dosad nisu sastajala.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:30 8401 KSP Lube - Zenit Kazan ki 2 1,95
Uto 20:45 8402 KSP Fakel - Belchatow up više (181.5) 1,80
Ukupna kvota3,51

KLUPSKO SP – 2. KOLO

Utorak

GRUPA A (PLOK)

17.30: (1,75) Lube - Zenit Kazanj (1,95)
20.45: (1,40) Fakel Novi Urengoj - Belhatov (2,70)

Sreda

GRUPA B (RŽEŠOV)

17.30 Kruzeiro - Trentino
20.45 Ardakan Ardam - Aseko Ržešov

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeLubeZenit KazanjOK ZenitKlupsko svetsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara