"Trostruki strelac: Mihiel Kramer"
"Trostruki strelac: Mihiel Kramer"

Fajenord uz Kajta ima i moćnog Kramera, Tventeu preseo 50. rođendan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.15. | 22:40

Visoki napadač prvim het-trikom u sezoni doneo bodove slavnom klubu iz Roterdama na gostovanju protiv Ekscelziora. Nekadašnji šampion zabeležio peti uzastopni poraz

Trostruki strelac: Mihiel Kramer

Fajenord je nastavio pobedničku seriju i pohod za prvoplasiranim Ajaksom, a novu recku u tefteru trenera Đovanija Van Bronkhorsta predstavlja Ekscelzior koji su kao gosti porazili sa 4:2.

Izabrane vesti

U redovima kluba iz Roterdama zablistao je trostruki strelac Mihiel Kramer, a sjajnu partiju pružio je veteran Dirk Kajt, koji je otvorio seriju pogodaka. Meč faktički još nije ni počeo, a Fajenord je poveo sa 1:0 već u drugom minutu. Kajt je nakon centaršuta prosto zaplivao u petercu domaćina i glavom na lep način matirao golmana Mujtersa i upisao 11 gol u sezoni u kojoj kao kapiten predvodi talentovani tim iz Roterdama. 

Prvi od svoja tri gola večeras Kramer je postigao u 36. minutu, nakon što je udarac Karsdorpa iskosa sa desne strane glavom skrenuo u mrežu za 2:0. Do kraja prvog dela Van Mijegem je smanjio na 1:2 i izgledalo je da se Ekscelzior neće lako predati, ali je u nastavku sjajni džigljavi napadač Fajenorda sam završio posao i obezbedio deseti trijumf crveno-belima.

Igrao se 55. minut, opet je Karsdorp sjajno centrirao sa desne strane, a Kramer, poput Kajta na početku, zaplivao i glavom fantastično matirao golmana Ekscelziora. Petnestak minuta kansije usledio je i treći pogodak visokog napadača, koji je pao nakon greške odbrane domaćina, koji su mu omogućili da se proslavi večeras i pogodi za velikih 4:1.

U samom finišu Van Vert je u 86. minutu samo ublažio poraz domaćina, koji je Fajenord vinuo na deobi prvog mesta sa Ajaksom (oboje imaju po 32 boda).

U uvodnom meču današnjeg programa Herenven je kao domaćin pregazio Rodu sa 3:0, a blistao je dvostruki strelac Mičel Te Frede, koji je bio najzaslužniji za drugu pobedu u nizu. Nekadašnji napadač Fajenorda je tako pokazao da će biti veliko pojačanje za plavo-bele nakon što nije dobio pravu šansu na De Kajpu prošle sezone.

Najveće razočaranje dana priredili su fudbaleri Tventea. Nekadašnjeg šampiona Holandije ove sezone očekuje grčevita borba za opstanak, a novi, peti poraz u nizu, teško je pao navijačima ovog kluba koji su večeras proslavili 50. rođendan voljenog tima. Viljem nije bio dobar gost, pokvario je žurku u Enšedeu, gde je slavio sa ubedljivih 3:1, a blistao je trostruki strelac Danac Lukas Andersen koji je postigao tri gola za 45 minuta.

HOLANDIJA, EREDIVIZIJA – 14. kolo 

Petak

Kambur – De Grafšap 2:3 (1:2)
/Overgor 43, Vil 54. penal – Peters 7, Stralman 35, Tarfi 88/

Subota

Herenven – Roda 3:0 (2:0)
/Te Frede 29, 71. penal, Slagver 39/

Ekscelzior – Fajenord 2:4 (1:2)
/Van Mijegem 44, Van Vert 86 - Kajt 2, Kramer 36, 55, 71/

Tvente – Viljem 1:3 (0:3)
/Ostervijk 37 - Andersen 16, 21, 45+2/

Nedelja

12.30 Vitese – NEC
14.30 Groningen – Den Hag
14.30 Utreht – Herakles
14.30 Cvole – Ajaks
16.45 PSV – AZ Alkmar

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)


tagovi

RodaMihiel KramerHolandijaHerenvenFajenordEredivizijaEkscelziorDirk Kajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara