""
""

Savić: Čestitke primam tek posle finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.15. | 22:44

Selektor i vaterpolisti Srbije istakli da je sjajna igra u odbrani bila osnova za veliku i ubedljivu pobedu nad Italijom u polufinalu Svetskog prvenstva

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je da ga ne zanimaju čestitke posle plasmana u finale Svetskog prvenstva, jer je pred ekipom ostao poslednji i najteži zadatak, subotnje finale protiv Hrvatske.
“Ne primam čestitke. Dve četvrtine smo večeras odigrali u jakom ritmu. Odvojili smo se i posle smo samo održavali prednost. Najbolja igra u sezoni. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i zaslužili smo finale“, rekao je selektor Savić posle pobede nad Italijom od 10:6 u polufinalu SP u Kazanju.

Izabrane vesti

Trostruki strelac Stefan Mitrović smatra da je ponovo odlična igra u odbrani donela veliki uspeh.
“Najbitnije je da nismo reagovali na provokacije. Odbrana je bila odlična, otvorili utakmicu kako smo poželeli. Čeka nas veliki rival. Treba da se oporavimo do finala“.

Njegov saigrač Dušan Mandić naveo je da je ekipa pokazala pravi karakter kada je to bilo najvažnije.
“Ponosan sam na ekipu. Pokazali smo mentalitet, kvalitet,kako se igra za Srbiju. Finale je praznik vaterpola, pozivam Srbe da budu uz nas“, poručio je Mandić.

Kapiten Srbije Živko Gocić rekao je da u finalu sa Hrvatskom očekuje potpuno drugačiju utakmicu.
“Odlična odbrana a napad je blistao. Bitno je bilo da damo gol iz igre i u tome smo u potpunosti uspeli. Sa Hrvatima će biti drugačije. Mnogo su bolji od Italijana. Isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao je jedan stepenik“.

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Andrija Prlainović istakao je da je večerašnji meč bio jedan od najboljih ove generacije.
“Delovali smo sigurno, kvalitetno posebno u odbrani.Puštali smo im teške šuteve,zatvarali smo centre.Isplivali smo četiri kontre u početku i ta igra je bila fascinantna. Ovo je sjajan uvod u finale. Ostao korak, imamo elan, i trebalo bi to da iskoristimo", zaključio je Prlainović.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Živko GocićvaterpoloSrbijaSP u vaterpoluItalijaEvropaDejan SavićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara