""
""

Smit kao čekićem po Lengfordu - Makabi slavio u Kazanju

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.16. | 18:49

Smit ubacio 16 poena i izblokirao najboljeg strelca Uniksa u trenucima kad se lomio meč

Uniks ovaj put nije preživeo dramu u svojoj hali. Makabi iz Tel Aviva slavio je u Kazanju sa 74:73 u prvoj utakmici osmog kola Evrolige i sada ima polovičan učinak u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

Ekipu Uniksa ovo je bio šesti poraz u Evroligi i ostao je u donjem delu tabele, dok je Ponos Izraela krenuo da se penje ka gornjem domu.

U dramatičnoj završnici ponovo je Kit Lengford pokušao da bude junak kao protiv Crvene zvezde. Pri rezultatu 73:69 za Makabija, Lengford se zaleteo pravo na koš, ali ga je Devin Smit izblokirao za TV špice. Posle toga Uniks nije imao snage za nešto više, jedino što je Lengford ludom trojkom u poslednjoj sekundi ublažio poraz.

Smit je sa 16 poena bio najefikasniji u timu Makabija, a dodao je na to i šest skokova. Gal Mekel ubacio je dva, a Maik Cirbes osam poena za goste.

Tradicionalno, Lengford je bio prvi strelac Uniksa sa 22 poena, Pavel Antipov dodao je još 12 na to.

Makabi je furiozno počeo utakmicu, već u prvoj četvrtini došao je do 12 poena prednosti, a u tim trenucima Uniksova odbrana nije mogla ništa da zaustavi. Čak 25 primljenih poena najbolje govori na šta je sve to ličilo.

Ipak, kako je vreme odmicalo u Kazanju, tako se domaća ekipa podizala i na kraju se potpuno vratila u meč. Pre svega zahvaljujući Kitu Lengfordu, Pavelu Antipovu i Marku Baniću košarkaši Uniksa su prišli na samo tri poena zaostatka.

Uspevao je Makabi u većem delu treće deonice da zadrži prednost, ali je Uniks stalno disao za vrat. Toliko da je na četiri minuta pre kraja tim iz Kazanja čak i preokrenuo na 67:63.

A onda su stvari u svoje ruke preuzeli Di Džej Sili, Jogev Ohajon i Soni Vims i uveli meč u neizvesnu završnicu.

EVROLIGA, osmo kolo:

Četvrtak:
Uniks - Makabi 73:74
/Lengford 22 - Smit 16/

18.45 Fenerbahče - Efes
19.00 Crvena zvezda - Armani
20.30 Baskonija - Bamberg

Petak:
18.00 CSKA - Žalgiris
18.00 Galatasaraj - Darušafaka
20.15 Panatinaikos - Olimpijakos
21.00 Barselona - Real Madrid

(FOTO: MN Press)


tagovi

Devin SmitEvroligaGal MekelKit LengfordMajk CirbesMakabi Tel AvivUNIKS Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara