"Sordo nema komplekse pred velikanima"
"Sordo nema komplekse pred velikanima"

Sordo spreman da zaprži VRC lonac!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 13:46

Andreas Mikelsen i Sebastijan Ožije na teškim mukama u Poljskoj jer Dani Sordo sprema ubitačan tempo za očuvanje druge pozicije koju drži sa samo jednim bodom prednosti u generalnom plasmanu

Sordo nema komplekse pred velikanima

Ista meta, drugo odstojanje, takav je plan Danija Sorda za prestojeći reli u Poljskoj. Nakon Italije, i drugog mesta na Sardiniji on realno ka nižem cilju ne bi mogao ni da stremi. Sordu bi najslađe bilo kada bi u Poljskoj učvrstio drugu poziciju i ostvario plasman koji će Sebastijanu Ožijeu i Andreasu Mikelsenu zapržiti čorbu.

Izabrane vesti

Španac ovako razmišlja, jer smatra da ga je 12 bodova sa Sardinije i veoma ležerna, da ne kažemo nonšalantna vožnja Hjundaijem „i 20“ za to nedvosmisleno kvalifikuje. To ipak nije uspeh koji ga u Poljsku vodi na revijalni reli. Naprotiv, Andreas Mikelsen mu duva za vrat jer ima samo jedan bod zaostatka za Sordom koji ovog trenutka nema šta da bira. Ili će biti bolji od Mikelsena i očuvati zarađenu poziciju, ili će sve otići u vetar i mogući krah sna o vicešanpionskoj lenti.
„Pokušavam da dam sve od sebe, ali da budem iskren, voleo bih da ostvarim velike ciljeve i plasiram se na najviša mesta. U Italiji nismo bili u tom tempu. Imali smo solidnu brzinu, pa smo i zadovoljili želju za osvajanjem bodova. Bitno je biti dosledan, i uvek skoncentrisan“, kaže Sordo i dodaje da su mu aspiracije u Poljskoj još žešće nego na Sardiniji.
„Kada ste dobri u reliju, onda ste u minusu sa nešto lošijim startnim pozicijama. Drugo mesto je dobro, čak odlično, ali ali u Poljskoj moramo da nastavimo sa dobrim vožnjama ukoliko želimo da zadržimo tu poziciju“, jasan je Sordo, čime šalje jasnu poruku Mikelsenu i Ožijeu da mu nije teško da naoštri VRC koplje i pokuša da bude jednako konstantan kao i favorizovani protivnici.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VRCSebastijan OžijeDani SordoAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara