""
""

Spartak ostaje bez Evrope, Kubanj koban po Krila Sovjetov (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.05.14. | 18:45

Tomsk sa igračem manje uspeo da savlada Moskovljane i pobegao iz opasne zone

Spartakova očajna forma se nastavila – ekipa iz prestonice Rusije je zabeležila četvrti poraz u pet poslednjih utakmica i najverovatnije neće igrati kvalifikaciju za Ligu Evrope gde će otići Krasnodar. Tomsk je uspeo da pobedi favorite rezultatom 2:1 (0:0) što ga je izvelo iz zone ispadanja.

U prvom poluvremenu nije bilo puno uzbuđenja, ali je je nastavak utakmice sve to nadoknadio. Pančenko je u 53. minutu doneo prednost svojoj ekipi iz penala, samo tri minuta kasnije Nekhajčik je dobio direktan crveni karton zato što je laktom protivniku razbio arkadu i ostavio svoju ekipu na cedilu.

Izabrane vesti

Ipak domaćini se nisu predali i sa desetoricom su uspeli da povećaju prednost, i to samo pet minuta od isključenja saigrača. Strelac prvog gola je izveo korner, a Portnjagin je glavom skrenuo loptu u gol.

Moskovljani su se tek tada trgli i krenuli u totalnu ofanzivu, gol je došao posle centaršuta u 85. minutu kada je odbrana Tomska zaboravila Movsisjana na drugoj stativi koji je zakucao loptu pod prečku.

Do kraja meča su i gosti dobili crveni karton, tačnije dobio ga je Dikan i to u 90. minutu. Spartak je na kraju sezone prokockao dobre igre ove sezone, a ovaj rezultat će najviše obradovati igrače Krasnodara.

Gradski rival Kubanj raspršio je snove ekipi Krila Sovjetov da mogu posle ovog kola do sigurne luke (4:0), iako je nakon prvih 45 minuta bilo 0:0. U nastavku je prvo Manolev rasturio bedem ispred gostujućeg gola, a vrlo brzo to je pošlo za nogom i Malgarehu. Odlični paragvajski napadač zatresao je mrežu Vavlina i po isteku časa igre, dok je konačni rezultat postavio rezervista Rabiu.

PREMIJER LIGA - 28. kolo

Petak:
Amkar – CSKA Moskva 1:3 (1:1)
/Džagoev 39, Tošić 55, Dumbija 82 – Pejev 45/

Volga – Krasnodar 0:1 (0:1)
/Ari 15/

Rostov – Dinamo Moskva 2:3 (0:2)
/Džuba 76, Ju 85 - Jonov 1, 17, Kokorin 68/

Subota:
Tomsk – Spartak Moskva 2:1 (0:0)
/Pančenko pen 53, Portnjagin 61 - Movsisjan 85/

Kuban – Krila Sovjetov 4:0 (0:0)
/Manolev 48, Malgareho 49, 60, Rabiu 79/

Nedelja:
11.30 Lokomotiva Moskva - Zenit
14.30 Rubin Kazanj – Ural
17.00 Anži – Terek Grozni

(FOTO: Action images)


tagovi

Tom TomskSpartak MoskvaRusijaPremijer ligaJura MovsisjanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara