"makazice Okrijašvilija"
"makazice Okrijašvilija"

Spartaku jesenja titula! Zenit primio dva u nadoknadi, spektakularne makazice u 94. za čudesan preokret u Krasnodaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.16. | 19:17

Na kraju 2:1 za domaće

makazice OkrijašvilijaNejaka Krila Sovjetov na strani i Rubin kod kuće! Dva poslednja izazova za Spartak pred zimsku pauzu na koju će Narodni tim, sada je već sasvim izvesno, zimovati na prvom mestu na tabeli Premijer lige, mada Zenit još ima teoretske šanse da ga sustigne. Međutim, posle čudesnog preokreta Krasnodara u 15. kolu prvenstva Rusije ta je mogućnost u domenu teorije, pošto je Spartak iz dva preostala kola potreban samo jedan bod.

Jer, Zenit je danas u Krasnodaru izgubio dobijenu. Artjom Dzjuba mu je u 86. minutu derbi susreta sa petoplasiranim Krasnodarom doneo inicijalnu prednost, ali se ispostavilo da se prerano gosti iz Sankt Peterburga počeli sa slavljem.

Izabrane vesti

U 93. minutu Domeniko Krišito je maltene poklonio bod domaćem timu pošto je jednu potpuno bezopasnu loptu vratio Maratu Izmailovu, iako je ona išla pravo u naručje Jurija Lodigina. A kako to obično biva kad gladnom rivalu pružiš prst, Krasnodar se nije zadovoljio samo jednim bodom, već je krenuo na celu ruku. I uspeo je. Na neverovatan način.

Tornike Okrijašvili je u 94. minutu utakmice postigao verovatno najlepši gol u karijeri. Uhvatio je makazice koje će u Zenitu dugo pamtiti. Možda i u Moskvi. Jer upravo bi ove makazice mogle da odluče i šampionsku trku u Rusiji. Ne samo jesenju. Ovih šest bodova prednosti za Spartak... Nije to mala stvar.

Premijer liga, 15. kolo:

Petak:

Ufa - Orenburg 1:0 (1:0)
/Vanek 39/

Subota:

Amkar - Arsenal Tula 1:0 (1:0)
/Prokofjev 7/

CSKA - Rubin Kazanj 0:0

Lokomotiva - Ural 1:1 (0:0)
/Pejčinović 85 - Fidler 90+2/

Terek - Spartak 0:1 (0:1)
/Maurisio 27/

Nedelja:

Krila Sovjetov - Tom Tomsk 3:0 (1:0)
/Kornilenko 10, Molo 69, 78/

Rostov - Anži 2:0 (1:0)
/Azmun 41, Gatčan 79/

Krasnodar - Zenit 2:1 (0:0)
/Izmailov 90+2, Okrijašvili 90+4 - Dzjuba 86/

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Anži MahačkalaArtjom DzjubaEvropaKrasnodarKrila SovjetovMarat IzmailovPremijer ligaRostovRusijaTom Tomsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara