"Čovek koji je terorisao odbranu Sitija - Musa Dembele"
"Čovek koji je terorisao odbranu Sitija - Musa Dembele"

Spektakl, vatromet, erupcija sa šest golova! Noć koju će Seltik Park pamtiti dugo i zlatan bod protiv Sitija! Barsa u devet minuta do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.09.16. | 22:38

Ludnica u Škotskoj, Menhengladbah mogao da iznenadi katalonskog velikana, ali je poklekao na kraju...

Čovek koji je terorisao odbranu Sitija - Musa Dembele

Niko, apsolutno niko, pa čak ni najveće optimiste, nisu mogle da predvide da bi Seltik mogao da pruži nešto više od od sporadičnog otpora protiv dosad perfektnog Mančester Sitija. A Seltik Park dobio je utakmicu o kojoj će se dugo pamtiti i noć kakva dugo nije viđena u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu!

Izabrane vesti

Prštalo je sve od vrhunskog fudbala u domu Kelta svih 90 minuta, palo je šest golova, viđeno nekoliko spektakularnih poteza, ali i remi kakav je sudar trenutno najboljih klubova Škotske i Engleske i zaslužio - 3:3!

A umalo je Pepovu mašineriju razmontirao najefikasniji strelac Zelenog ponosa - Musa Dembele. Momak koji je letos stigao iz Fulama kao slobodan igrač i obukao zeleno-beli dres već sada pokazuje zašto polako postaje jedno od najvećih pojačanja u novijoj istoriji kluba, a sa dva gola unazadio je odbranu Sitija i posebno Klaudija Brava

Jer, niko ove sezone nije uspeo da postigne više od jednog gola protiv Pepovog Sitija, a do večeras nijedan igrač nije postigao dva gola. Seltik ih je dao tri, a Dembele je bio taj fragment koji je ekipu Brendana Rodžersa tri puta dovodio do vođstva. 

Prava ludnica viđena je već u prvih 45 minuta susreta, kada je palo čak četiri gola. I sve je krenulo potpuno neverovatno, kada je Dembele prvi put kaznio uspavanost Sitijeve poslednje linije i možda čak iz ofsajda matirao Brava. Ali, sudije su mislile da nedozvoljene pozicije nije bilo. 

Međutim, nijedan Seltikov udarac nije uspeo da slomi Siti. Kako su Kelti šamarali, tako su Građani uzvraćali. Svim silama! 

Tek što su navijači Seltika počeli da se navikavaju na prizor na semaforu, gde je pisalo 1:0, gosti iz Engleske imali su spremljen odgovor.

Strašnu asistenciju spremio je Aleksandar Kolarov za Fernandinja i tako prevao celu Seltikovu odbranu, da bi defanzivni vezista u stilu rasnih golgetera prevario Gordona i zatresao mrežu. Igrao se 12. minut.

Ludnici kraja nije bilo. Samo nekoliko minuta kasnije Seltik Park ponovo je izgoreo! Ovog puta Rahim Sterling je protivniku poklonio gol i tako na muke stavio Siti. Neverovatno, ali istinito, isti fudbaler uspeo je da ispravi kardinalnu grešku od nekoliko minuta ranije i onda uz asistenciju Davida Silve na majstorski način vrati rezultat na „nulu“.

Sve to bilo je samo predigra za ono što je viđeno u prvih deset minuta nastavka utakmice. Samo što su se igrači zagrejali Seltik je organizovao odličan napad po levoj strani, usledio je centaršut koji Kolarov nije mogao da obuzda i golčina Dembelea za novu erupciju prepunog Seltik Parka.

I ova radost bila je kratkog veka, jer je Nolito u 55. minutu još jednom poravnao rezultat i tako ponovo na zemlju spustio Zelene. Pogotku je prethodovala još jedna fenomenalna akcija Sitija, ovog puta u režiji Serhija Aguera, na čijem putu se isprečio Gordon. Ali, odbitak je završio kod Nolita, a ostalo već znate.

Mada do kraja utakmice više nije bilo golova, uzbuđenja nije manjkalo. Uprkos svim paklenim naletima Sitija, Seltik je uspeo da izdrži veliki pritisak i napravi veliko iznenađenje!

SELTIK - MANČESTER SITI 3:3 (2:2)
/Dembele 3, Sterling 20ag, Dembele 47 - Fernandinjo 8, Sterling 29, Nolito 55/

Stadion: Seltik Park
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

Seltik (4-2-3-1): Gordon - Lustig, Svjatčenko, Ture, Tirni - Braun, Biton (od 84. Grifits) – Forest (od 81. Roberts), Rogić (od 58. Armstrong), Sinkler – Dembele.

Mančester Siti (4-2-3-1): Bravo - Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Kliši (od 73. Stouns) - Gundogan, Fernandinjo - Sterling, Silva, Nolito (od 76. Fernando) – Aguero.

Velika radost Barselone u Nemačkoj

Grupa C večeras je umalo donela dva spektakularna iznenađenja! Umesto toga dobili smo nezaboravan meč u Škotskoj i veliki preokret Barselone u Nemačkoj, gde je Menhengladbah bio dugo u vođstvu, ali je pao posle velikog naleta u samo devet minuta – 2:1.

I bez povređenog Lionela Mesija Barselona je stvarno mnogo jaka. Koltovi jesu pucali jako, ali na kraju nisu mogli da izdrže paklen pritisak kaznene ekspedicije iz Katalonije, koja je uz dosta muke uspela da našteluje nišanske sprave i spreči senzaciju na Borusija Parku.

Ipak, punih sat vremena tinjala je nada na prepunom stadionu Menša da bi mogli da prisustvuju šokantnom raspletu. Sve je počelo golom Torgana Azara u 34. minutu, nakon početničke greške Havijera Maskerana.

Od tog trenutka usledio je tajfunski udar na odbrambenu liniju Menhegladbaha, koja je izdržala tek do 65. minuta. Onda je usledio napad u Barsinom stilu, Nejmarova asistencija rezervisti Ardi Turanu i gol koji je potpuno pomutio um domaćinu.

Pod takvim šokom Menhengladbah nije mogao brzo da se oporavi, pa je zato devet mintua kasnije završi udarac zadao Đerar Pike. Posle dobrog dodavanja Luisa Suareza. Mada, španski defanzivac imao je naklonost sudija u prvom poluvremenu, kada sudija Damir Skomina nije dosudio čist jedanaesterac nakon igranja rukom u kaznenom prostoru.

Teško je pretpostaviti šta bi se desilo da je nemački tim dobio taj penal u prvom delu, ali na kraju tri boda kući nosi Barsa. 

BORUSIJA MENHENGLADBAH - BARSELONA 1:2 (1:0)
/Azar 34 – Turan 65, Pike 74/

Stadion: Borusija Park
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

Borusija Menhengladbah (4-2-3-1): Zomer – Korb, Kristijansen, Elvedi, Vent – Kramer, Daud – Traore, Štindl (od 83. Han), Azar (od 80. Herman) – Rafael.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Roberto, Pike, Maskerano, Alba – Rakitić (od 60. Turan), Buskets, Inijesta – Pako (od 54. Rafinja), Nejmar, Suarez.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaŠkotskaSerhio AgueroSeltikRahim SterlingNolitoNemackaMusa DembeleMančester SitiLiga šampionaFernandinjoEvropaEngleskaBorusija MenhengladbahArda TuranAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara