"Vilmots sa igračima"
"Vilmots sa igračima"

Spisak Belgijanaca: Vilmots rešio da u vatru gurne dvojicu mladih lavova, nije pozvan niko iz šampionskog sastava (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.15. | 13:32

Kompani povređen, Defur i Bačuaj preskočeni za duele Crvenih đavola sa Francuskom i Velsom

Vilmots sa igračimaBez velikih iznenađenja, bez ijednog igrača iz novog šampiona države, ali sa dvojicom debitanata Mark Vilmtos nastavlja da vodi Belgiju ka Evropskom prvenstvu 2016. Selektor Crvenih đavola objavio je spisak fudbalera za predstojeće utakmice reprezentacije - prijateljsku s Francuskom (7. juna) i kvalifikacionu protiv Velsa (12. juna) - a na njemu se nalaze svi oslonci ekipe koja sa četiri pobede i jednim remijem vodi na tabeli Grupe B.

U odnosu na prethodna okupljanja novost je da se na spisku nalaze Juri Tilemans i Leander Dendoker, talentovani vezisti Anderlehta, koji su prošli sve reprezentativne kategorije i do skora su igrali za mladu selekciju (do 21 godine), ali će već dobiti priliku da se oprobaju na vrhunskom nivou.  Vilmots je odlučio da im ukaže šansu bez obzira na činjenicu što su Ljubičasti izgubili trku za prvaka, a „visi“ im i direktan plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

TilemansJuri Tilemans je dete Anderlehta, rođen je 7. maja 1997. i za sada može da se pohvali da je najmlađi Belgijanac koji je ikad igrao u grupnoj fazi Lige šampiona (debitovao sa 16 godina i 148 dana), smatraju ga jednim od budućih perli svetskog fudbala, lane je proglašen za talenta godine u Belgiji i najboljeg mladog igrača Prio lige, ali ove nije uspeo da značajnije pomogne timu, te je na 35 ligaških utakmica postigao samo šest golova.

Nešto defanzivnije od njega igra Leander Dendonker, rođen 25. aprila 1995  i njemu je ovo druga sezona u slavnom klubu, a Vilmots je proceno da je odudarao od proseka Anderlehta i pozvao ga u reprezentaciju.

Na spisku nema nijednog fudbalera Gneta, koji su u sredu postali šampioni države, odsutan je povređeni kapiten Vensan Kompani (Mančester Siti), povredu je tek nedavno zalečio Tomas Vermalen (Barselona), a u odnosu na prethodne akcije pozive nisu dobili Stiven Defur (Anderleht), Loren Siman (Montreal) i Miči Bačuaj (Marselj).

Golmani: Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul), Žan Fransoa Žile (Katanija);

Defanzivci: Tobi Aldervirld (Sautempton), Žason Denaje (Seltik), Olivije Dešaht (Anderleht), Nikolas Lomberts (Zenit), Tomas Munije (Klub Briž),  Entoni Vanden Bore (Anderleht), Jan Vertongen (Totenhem);

Vezisti: Naser Čadli, Musa Dembele (Totenhem), Kevin De Brujne (Volfzburg), Leander Dendonker,  Juri Tilemans (Anderleht), Maruan Felaini (Mančester junajted), Radža Najngolan (Roma), Aksel Vicel (Zenit), Eden Azar (Čelsi);

Napadači: Kristijan Benteke (Aston Vila), Janik Fereira Karasko (Monako), Romelu Lukaku (Everton), Dris Mertens (Napoli), Kevin Miralas (Everton), Divok Origi (Lil).

(FOTO: Action images)


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeŽupiler Pro ligaMark VilmotsLeandro DendonkerJuri TilemansEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara