Spisak BiH: Prosinečki pozvao Bojana Nastića, FIFA rekla - može

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.05.18. | 13:45

Trojica legendarnih reprezentativaca poslednji put u dresu Zmajeva 28. maja

Vreme je da se legende BiH fudbala oproste od reprezentacije. Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević će 28. maja u Zenici poslednji put u karijerama nositi dres popularnih Zmajeva. Otuda se se našli na spisku selektora Roberta Prosinečkog za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom, 1. juna u Džendžuu.

U odnosu na prethodno okupljanje, Prosinečki nije pozvao defanzivca Arsenala Seada Kolašinca zbog povrede, kao ni štopera Groningena, Samira Mimiševića. Umesto njih, debitovaće Eldar Čivić iz slovačkog Spartaka, a prvi put na spisku hrvatskog stručnjaka našao se i Bojan Nastić.

Izabrane vesti

Reč je o nekadašnjem štoperu Vojvodine, koji od pre dve godine igra za belgijski Genk. S obzirom da je u mlađim kategorijama nosio dres Srbije, ali da je rodom iz Vlasenice, nedavno mu je FIFA dozvolila da promeni „fudbalsko državljanstvo“, pa će moći da istrči na teren u dresu Bosne i Hercegovine.

SPISAK REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Golmani: Asmir Begović (Bornmut), Ibrahim Šehić (Karabag), Kenan Pirić (Zrinjski):
Defanzivci: Darko Todorović (Sloboda), Ognjen Vranješ (AEK), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Čivić (Spartak Trnava), Emir Spahić (-);
Vezisti: Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Midlzbro), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Sarajevo), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Goran Zakarić (Željezničar), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Bašakšehir), Deni Milošević (Konja), Zvjezdan Misimović (-);
Napadači: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Bašakšehir), Smail Prevljak (Materzburg), Kenan Kodro (Grashopers) i Vedad Ibišević (Herta).


tagovi

Bojan NastićRobert Procinečkikošarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara