"Rodić, Petrović i Otašević"
"Rodić, Petrović i Otašević"

Srpska pijaca radi kao u Primeri: Atletiko poslao zvaničnu ponudu za Radovog beka! Raul ostaje na Čairu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.15. | 10:46

Mihailo Cakić otišao u Šerif, Voždovac pojačao odbranu, Metalac vratio Otaševića...

Rodić, Petrović i OtaševićPartizan i Crvena zvezda jesu najzanimljiviji i najaktivniji, ali dinamično je i u ostalim klubovima Superlige, koji se užurbanu pripremaju za predstojeću sezonu i shodno činjnici da prvenstvo počinje već 18. jula pokako formiraju konture tima.

Ili se bore da zadrže ono što valja. Samo je pitanje da li će uspeti. Pogotovu što je na Banjicu stigla konkretna ponuda Atletiko Madrida za Vladimira Rodića. Reč je o beku Građevinara, koji je tokom proleća uspešno odgovorio zadacima i na poziciji krilnog veziste i tako privukao pažnju pretposlednjeg šampiona Španije.
Rodićeve igre duže vreme prati Karlos Agilera, direktor Omladinske škole Atletiko Madrida. Ponuda je prosleđena na adresu Rada, Rodić se odlično uklapa u planove Madriđana. U ponudi jasno stoji da ga iz Atletika žele na pozajmicu, sa mogućnošću kasnijeg otkupa ugovora“, raportirao je za Sportski žurnal Vladimir Savić, menadžer Vladimira Rodića.

Izabrane vesti

Ukoliko se posao realizuje Rodić će biti treći fudbaler koji će napustiti Rad u kratkom vremenskom periodu. Pre njega doskorašnji kapiten Branislav Milošević se preselio u češku Duklu, dok je štoper Nikola Raspopović tokom jučerašnjeg dana potpisao ugovor sa Gacijantepom BB, članom Druge lige Turske.

Iz Superlige otišao je i Mihailo Cakić. Posle samo dve utakmice, koliko je prošle sezone nosio dres OFK Beograda, 25-godišnji vezista se otisnuo u Moldaviju i potpisao ugovor sa tamošnjim prvakom Šerifom. Cakić je u karijeri igrao za Zemun i Čukarički, a Šerif će mu biti treći inostrani klub, jer je prethodno bio član ukrajinske Zorje i beloruske Slavije Mozir.

Zanimljivo  je i na Čairu, predsednik Radničkog Vidak Perović u jednom danu obezbedio je čak tri potpisa. Iskusni štoper Radoš Bulatović stavio je paraf na novu jednogodišnju vernost Nišlijama, u čijem taboru ostaje još jedan defanzivac Miloš Petrović, koga lokalni ljubitelji fudbala od milošte zovu - Raul. Osim njih dvojice, Radnički je jači za dokosrašnjeg golmana Donjeg Srema Aleksandra Jovanovića koji se tako vratio u rodni grad.

Skrštenih ruku ne sede ni u Voždovcu. I u Zaplanjskoj „pljušte“ potpisi, pa se tako desni bek Petar Jovanović koji stiže iz rumunske Univerzitatee Kluž obavezao na jednogodišnu vernost (uz mogućnost nastavka saradnje na isti period), doskorašnji defanzivac kragujevačkog Radničkog Borislav Terzić je parafirao na dve godine, na koliko je potpisao i golman Napretka Zoran Popović.

Na kraju, trudi se i novi superligaš, Metalac iz Gornjeg Milanovca. Ekipa Nenada Vanića uspela je da dogovori povratak nekadašnjeg štopera i kapitena Vladimira Otaševića iz lučanske Mladosti, pod Rudnik je stigao i doskorašnji golman Donjeg Srema Nemanja Belić, uz napomenu da su ispisnice uzeli levi bek Ovusu Kontor i vezista Pavle Propadalo, a da su ugovori istekli vezistima Nikoli Ćirkoviću i Stefanu Živkoviću.

(FOTO: MN Press, Star sprot)


tagovi

Zoran Popovićfk voždovacVladimir Rodićvladimir otasevicSuperligasrpska pijacaSrbijaRadoš BulatovićRadnički NišRadPetar JovanovićOFK BeogradNikola RaspopovićNemanja BelićMiloš PetrovićMihailo CakićMetalacletnji prelazni rok 2015Borislav TerzićAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara