""
""

Steaua izgubila, može joj se: Ne vrede ni penal, ni crveni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.16. | 21:26

Gaz Metan pokorio Bukurešt

Srećom po Steauu, pa ove sezone izgleda da najtrofejniji tim Rumunije nema ozbiljnu konkurenciju u tamošnjem prvenstvu. Velikan iz Bukurešta stekao je već šest bodova viška u odnosu na Krajovu i Vitorul, ali je propustio lepu šansu da još više odmakne pratiocima, jer je u poslednjem meču nedeljenog programa 12. kola izgubio od Gaz Metana. I to na svom terenu - 0:1.

Na Nacionalnoj arena u Bukureštu, domaćinu pomogao ni jedanaesterac početkom drugog poluvremena, a ni crveni karton za goste u 71. minutu. Tim iz Medijaša je izdržao sve nalete i treći put u kratkoj istoriji međusobnih duela savladao Steauu.

Izabrane vesti

Odlučujući trenutak desio se u 26. minutu, kad je Aleksandru Munteanu natrčao na odbijanu loptu, pucao sa 25 metara, njegov pokušaj pogodio je u nogu Metrea i na taj način savladan je Stančiju. I pre i posle tog gola imala je Steaua više od igre, napadala, stvarala šanse, ali propuštala zicere. Između ostalog i onaj u 54. minutu kad novajlija iz Astre Fernando Enrike Boldrin nije iskoristio jedanaesterac, odnosno pucao je u stativu.

Do kraja meča favorit je pretio preko Popeskua i Adija Pope, nije mu pomoglo ni što je Valentin Kretu iz Gaz Metana u 71. minutu isključen zbog dva žuta kartona, pa je Steaua pretrpela drugi poraz kod kuće, a prvi put posle deset i po meseci na svom terenu nije dala bar gol.

U dresu Steaue 90 minuta odigrao je srpski internacionalac Marko Momčilović.

RUMUNIJA, LIGA 1, 12. KOLO

Petak:

Kluž - CSM Jaši 1:0 (0:0)
/Filipe Nascimento 58/

Subota:

Panduri  - Botošani 2:1 (1:0)
/Herea 30 pen, Tukudean 57 - Tarnovan 74/

Astra - Konkordija 1:1 (0:1)
/Nikulae 84 - Kristesku 44 pen/

Nedelja:

Voluntari - Targu Mureš 1:1 (1:0)
/Balan 36 - Morar 48/

Steaua - Gaz Metan 0:1 (0:1)
/Munteanu 26/

Ponedeljak:

17.00 Poli Temišvar - Vitorul
19.30 Krajova - Dinamo Bukurešt

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaGaz MetanLiga 1RumunijaSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara