""
""

Stramaćoni gotov, pregovori sa Bilićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.17. | 19:55

Sparta uskoro menja trenera

Imao je budžet za pojačanja kao nijedan trener pre njega, doveo je osmoricu pomoćnika, dobio ugovor vredan 3.000.000 evra i zakopao Spartu. Već posle nekoliko meseci Andrea Stramaćoni može polako da pakuje kofere.

Izabrane vesti

Velikan iz Praga samo čeka kraj prvog dela sezone da napravi promenu na klupi. Prema pisanju čeških medija, bogati gazda Danijel Kžetinski je već rešio da otpusti Stramaćonija i isplati mu odštetu, a za sledeću nedelju je zakazao i pregovore sa Slavenom Bilićem. Menadžer hrvatskog trenera će doputovati u Prag na razgovor sa čekim milijarderom kako bi ugovor uslovio saradnje.

Stramaćoni je razočarao sve u Pragu. Potrošio je veliki novac za dovođenje isluženih imena, degradirao neke od najboljih domaćih igrača, a rezultati su sve gori i gori. U Evropi je ispao u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Crvene zvezde, u Kupu Češke je eliminisan od očajnog Banjika iz Ostrave (poslednji na tabeli sa osam bodova), dok u prvenstvu posrće i već sada 17 bodova za prvoplasiranom Viktorijom iz Plzenja. Sparta je tek peta na tabeli i po trenutnom stanju stvari će izvisiti za plasman u Evropu.

Do kraja prvog dela sezone, Spartu očekuju dueli sa Sigmom Olomuc i Slovanom iz Libereca koji su bolje plasirani na tabeli od nje i u slučaju novih poraza, velikan iz Praga će skoro sigruno doživeti katastrofalnu sezonu.

Čak i u slučaju pobeda, Stramaćoniju se ne piše dobro jer je gazda Kžetinski razočaran u njega i već je prelomio da mu uruči otkaz, ali čeka ishod pregovora sa Bilićem.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Andrea StramaćoniČeškameđunarodni fudbalSlaven BilićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara