""
""

Stramaćoni naredio totalnu ofanzivu: Sparta protiv Zvezde na sve ili ništa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.17. | 17:55

„Ja sam optimističan, želimo odigramo savšen meč i postignemo gol, a onda da uz pomoć navijača dođemo do željenog rezultata“, poručuje Italijan

Sparti ne ide, forma i raspoloženje u redovima češkog velikana nisu na zavidnom nivou, ali prednost Crvene zvezde (0:2) iz prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, primorala je Andreu Stramaćonija da u revašu (utorak 19.00) razmišlja isključivo o totalnoj ofanzivi.

Izabrane vesti

Remi sa Bohemijansom na otvaranju sezone u češkom prvenstvu uneo je dodatnu dozu skepticizma među navijačima Sparte. Ipak, italijanski strateg je u igri svog tima video napredak u odnosu na bledo izdanje iz Beograda.
Ja sam optimističan, želimo odigramo savšen meč i postignemo gol, a onda da uz pomoć navijača dođemo do željenog rezultata. Ako bude tako možemo da idemo dalje”, rekao je Stramaćoni.

SVE KVOTE
Sparta - Crvena zvezda

Ipak, ono što je jasno jeste da ugiranost češkog tima nije na zavidnom nivou i da je potrebno još dosta rada kako bi se povezale linije tima. Ali vremena nema, što je naravno dobra stvar za Crvenu zvezdu.

Nekolicini povređenih igrača nakon utakmice sa Bohemijansom pridružio se i stameni štoper Semih Kaja, pa će se u startnu postavu vratiti nesigurni Štetina, koji je imao mnogo problema sa Ričmondom Boaćijem u prvoj utakmici. Eldar Čivić će na levi bok umesto indisponiranog Rumuna Vatajelua.
“Povreda Kaje predstavlja daleko veći gubitak od bodova u utakmici sa Bohemijansom. To nije opravdanje, ali u ovom trenutku mi nedostaje osam-devet igrača zbog povreda”, dodao je Stramaćoni.

Vezni red Sparte, koji je izgubio sve moguće duele sa Kangom, Donaldom i Jovičićem pre sedam dana, ojačaće iskusni Rio Mavuba, ali je jasno da je i njemu potrebno znatno više vremena da uđe u pravi ritam.

Najveće promene u odnosu na utakmicu iz srpske prestonice pretrpeće napad češkog velikana, u kojem će se naći četiri izuzetno ofanzivna igrača. Srđan Plavšić je svojim igrama zadovoljio Stramaćonijeve zahteve pa će zauzeti svoje mesto na desnom ofanzivnom boku Sparte, dok će sa druge strane biti odlični Tal Ben Haim. U samom špicu napada će se ponovo naći Lukaš Juliš, ali bi glavnu prevagu mogao da napravi iskusni strelac David Lafata, koji će iz drugog plana vrebati gol Milana Borjana.

Crvena zvezda bi na ovakvu formaciju mogla da odgovori kontraudarom, pa da iz brzih kontranapada napravi velike probleme domaćinu. Biće dovoljno da samo jedna od njih bude uspešna, pa da srpski vicešampion dođe do gola koji bi mogao da odluči učesnika plej-ofa za Ligu Evrope.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSparta PragLiga EvropeEvropaFK Crvena zvezdaAndrea Stramaćoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara