""
""

Sudija prašta, Depaj ne! Drugi poraz Svetaca na papiru, grešnika u praksi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.18. | 22:51

Lion slavio sa 2:1

Dva prelepa gola Nabila Fekira i Levina Kurzave ostaće ostati u senci. Jer svet će pričati samo o majstoriji Memfisa Depaja, pa i o tome kako su ti silni arapski petrodolari fudbalerima Pari Sen Žermena pomutili razum. Postali su osioni, arogantni, umislili da su veći od svih drugih u Francuskoj. Igrački sigurno i jesu, ali na planu ljudskosti mogli bi i da porade. Varničilo je u velikom derbiju 22. kola Lige 1, varničilo je pošto je Dani Alves umislio da sme da drži lekcije sudiji, Marko Verati čak i da mu izbije karton iz ruke. Varničilo je i zato što je do tog 94. minuta očajni Memfis Depaj neverovatnim golom doneo Olimpiku pobedu od 2:1, a PSŽ-u naneo drugi poraz u sezoni.

Izabrane vesti

Taj strogo fudbalski deo nalaže da prvo popričamo o njemu, jer imalo se šta videti u Lionu. Već u drugom minutu lukavi Nabil Fekir iznenadio je Alvara Arelou filigranski preciznim slobodnjakom sa više od 35 metara koji je domaćima doneo prednost od 1:0. Iščezlo je ono u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Dani Alves - gde je bio Lionov bek? - centrirao sa desne strane, a Levin Kurzava uhvatio strašan volej koji je probio zvučni zid.

 

 

Jeste taj gol pao kasno u nadoknadi, ali PSŽ ga je i te kako zaslužio. Sve vreme je bio bolji tim na terenu, mogao je i ranije do izjednačenja, malo je nedostajalo Edinsonu Kavaniju da sa 40 metara matira izletelog Antonija Lopesa

Ali situacija se promenila za 180 stepeni kada je u 57. minutu Alves sa leđa pokupio odličnog Tanguja Ndombelea. Nije sudija Klemon Turpen ni pomislio tada da ga isključi, ali kada mu se Brazilac uneo u lice kao u kafanskoj tuči mirno se 35-godišnji arbitar uhvatio za džep. Prileteli su tada svi igrači Pari Sen Žermena - zanimljivo samo je Kavani, tek kasnije i kapiten Tijago Silva, pritrčao kada je Kurzava slavio gol, ali svi su bili tu kada je trebalo svađati se - Marko Verati je Turpenu čak izbio i karton iz ruke, ali se tu sudija već smilovao, možda uveren da je bilo nehotice, pa je Italijan ostao na terenu.

 

Međutim, ako je sudija oprostio Veratiju, Depaj nije. Taman kad su svi pomislili da je PSŽ toliko velik da će i sa desetoricom na terenu odoleti osokoljenom domaćinu, taman što su svi počeli da pričaju kako je Depaj više cirkuzant nego ozbiljan fudbaler, gol kakav se retko viđa.

Areloa je mogao samo pogledom da ga isprati. Ako je uopšte video loptu.

 

Verovatno su se tada i u Pari Sen Žermenu pokajali što su, kad se činilo da će odoleti, na zvaničnom Tviteru profilu arogantno napisali: "Primetite kako je Verati prekinuo akciju kada je sudija izvukao karton".

Nastave li ovako, vrlo brzo će Sveci postati najomraženiji klub Evrope. Jer ko ih ne voli, baš ih ne voli. I nema sumnje da se dobar deo planete obradovao ovom Depajevom golu kao da je božje delo.

Liga 1, 22. kolo:

Petak:

Kaen - Marselj 0:2 (0:0)
/Paje 55pen, Tovan 74/

Subota:

Nant - Bordo 0:1 (0:1)
/De Previj 26/

Amijen - Gengan 3:1 (1:1)
/Konate 16pen, 79, Bodmer 84 - Koko 29/

Monpelje - Tuluz 2:1 (1:1)
/Sambija 43, Sio 90+6 - Imbula 30/

Ren - Anže 1:0 (0:0)
/Burigo 84pen/

Strazbur - Dižon 3:2 (2:2)
/Aholu 5, Lala 19pen, 79pen - Tavares 33, Hadadi 45+1/

Troa - Lil 1:0 (1:0)
/Nijane 44/

Nedelja:

Nica - Sent Etjen 1:0 (1:0)
/Siprijen 22/

Monako - Mec 3:1 (1:0)
/Žorže 45+2m Gezal 67, Lopes 81 - Nijane 72/

Olimpik Lion - Pari Sen Žermen 2:1 (1:1)
/Fekir 2, Depaj 90+4 - Kurzava 45+4/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pari Sen ŽermenOlimpik LionNabil FekirMarko VeratiLiga 1Levin KurzavaFrancuskaEvropaDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara