""
""

Sudije ponovo na tapetu: Torino se žali na Doverija dok Iguain umiruje Bikove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.03.14. | 20:55

Torino ni u četvrtom uzastopnom meču nije uspeo da postigne pogodak, na isto toliko uzastopnih poraza

Borba za titulu je odavno izgubljena, ali ne i druga pozicija na tabeli, odnosno mesto koje naredne sezone direktno vodi u Ligu šampiona! Fudbaleri Napolija bili su u podređenom položaju tokom 90 minuta utakmice u Torinu, ali su na kraju ipak uspeli da uteraju loptu u gol i dođu do velika tri boda, koja s druge strane produbljuju krizu u redovima Bikova - 1:0.

Jedini pogodak na meču viđen je u samom finišu utakmice, tačnije u 89. minutu, kada je Gonzalo Iguain, koji je prethodno bio potpuno neprimetan, iskoristio uspavanost odbrane domaćina, savladao nemoćnog Padelija i izazvao gnev kod navijača Torina, koji su i te kako bili nezadovoljni načinom na koji je sudija Danijele Doveri sudio meč. Zbog čega su se, na kraju utakmice, mogli čuti uzvici - "Lopovi, lopovi!"

Izabrane vesti

Utakmica je od prvog do poslednjeg minuta bila izuzetno zanimljiva, sa gomilom šansi na obe strane, ali su mreže ostale netaknute. 

Prvi je pripretio Ćezare Bovo, koji je u 28. minutu opalio projektil po golu Reine, ali je lopta pogodila desnu statitvu i otišla u gol aut. Gosti su pokušavali iz nekih poluprilika, ali nisu bili uspešni.

Početkom drugog poluvremena Rikardo Međiorini je dobio jednu vrlo upotrebljivu loptu na ivici šesnaesterca i odmah raspalio po njoj. I ovog puta je stativa spasila Reinu, samo što je sada u pitanju bila leva. 

A onda je usledila i najbolja prilika na utakmici, koju je propustio Ćiro Imobile. Igrao se 73. minut, odbrana Napolitanaca bila je potpunom kanalu, 24-godišnji napadač se našao sam ispred protivničkog čuvara mreže, ali se on odlučio da uputi šut na prvu i promašio ceo gol. 

Možda i najopasniju priliku na drugoj strani imao je Dries Mertens pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Belgijanac je odlično pobegao odbrani rivala, uputio udarac sa nekih dvadesetak metara od gola, ali je Padeli bio na pravom mestu.

A onda, potpuno niotkuda, pojavio se Pipita i u svega nekoliko poteza rešio meč i Napoliju doneo veliku radost. 

Ipak, i posle ove utakmice dosta će se pričati o suđenju, posebno o momentu kada je Argentinac postigao pogodak, s obzirom da je kompletna klupa Torina smatrala da je napadač Napolija napravio prekršaj nad Glikom...

Nikola Maksimović je na terenu proveo svih 90 minuta, ali na poziciji desnog spoljnog u formaciji 3-5-2, dok je Marko Vešović meč odgledao sa klupe.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TorinoSerija ANikola MaksimovićNapoliMarko VešovićItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara