""
""

Sutra je polufinale, a selektor Nemačke zbija šale: To će te koštati 50 evra! Žena te zove?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 16:53

Štefan Kunc bio je izuzetno dobro raspoložen na konferenciji za medije pred meč sa Engleskom na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Pritiska i napetosti ni u tragovima. Selektor Nemačke reprezentacije Štefan Kunc govorio je pred polufinalni obračun protiv Engleske na Evropskom prvenstvu za mlade (utorak, 18 časova) i potpuno briljirao, ako tako možemo da kažemo.

U jednom momentu dok se prisećao sudara Nemačk  i Engleske na Vembliju 1996. godine, jednom od engleskih novinara je zazvonio telefon, a Kunc je imao spreman odgovor u sekundi.
To će te koštati 50 evra. Da li te to žena zove?”, prokomentarisao je Kunc u Murinjovom stilu na oduševljenje svih prisutnih.

Istakao je da mu je drago što on ne mora da igra, već njegovi igrači.
Ne moram ha da igram, igraće moji igrači. Englezi imaju dobre rezultate u mlađim kategorijama. Ako se malo podsetimo istorije, ima dosta  paralela sa ranijim susretima, i sa tim iz 1996. godine, ali mi se fokusiramo na ovu utakmicu“, rekao je Kunc koji je bio strelac za Pancere u tom polufinalu Evropskog prvenstva koji su Nemci dobili posle izvođenja jedanaesteraca.

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Kako Kunc komentariše parove polufinala?
Poslednja četvorka su trenutno fudbalske zemlje u Evropi koje su u samom vrhu. Pokušaćemo da se zabavimo, zadovoljni smo dokle smo došli i želim da se izmerimo sa drugim timovima. Mogu da pričam unicicima o  susretu 1996. godine. Ali ako sada pričamo o tome to neće  pomoći mojim igračima. Ne volim da pričam o tome jer se osećam staro a-ha-ha. Nismo vežbali penale, mislim da to nema smisla“, rekao je Kunc.

Njegov kolega, selektor Engleske Ejdi Butrojd, najavio je da njegov tim ima probleme sa povredama, ali da je zadovoljan dokle je njegov tim dospeo.
Sutra  će Čaloba i Redmond imati  gde ćemo utvrditi koliko su spremni. Izgledaju bolje nego pre dva dana. Malo smo promenili sada okruženje, ali je lepa promena. Srećni smo sa ovim što smo do sada uradili i potrudićemo se da damo sve od sebe da nastavimo dobar niz. Nadam se da ćemo naći način da igramo kako želimo. Uvek su velike utakmice, uzbudljive između ovih reprezentacija. Imamo uvek  dobre igrače“.

OVDE pročitajte sve tekstove vezane za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Printscreen Youtube)


tagovi

Štefan Kuncreprezentativni fudbalpoljska 2017EP za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara