Šveđani i Hrvati se bore za peto mesto, a Skandinavcima se baš i ne igra

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 09:35

Današnji susret je, realno nebitan, ništa ne donosi

Rukometaši Hrvatske danas će završiti takmičenje na Svetskom prvenstvu, a u borbi za peto mesto protivnik će im biti Švedska. Izabranici Lina Červara varirali su od sjajnih partija u prvom krugu, do očajnih protiv Brazila, pa do svojevrsnog vaskrsnuća protiv svetskih prvaka Francuza. Ono što se isticalo kao najvažniji cilj, ostvareno je. Kauboji su se domogli kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Izabrane vesti

Realno gledano, susret Hrvatske i Švedske za petu poziciju je nebitan, ništa ne donosi, pa ćemo gledati više prijateljski meč. Skandinavci su se bunili što moraju da ga igraju.
"Teško je imati dva slobodna dana i onda igrati utakmicu za peto mesto. Naravno da je taj susret potpuno beskoristan. Pred nama je naporno proleće u klubovima. Jasno je da smo hteli da preskočimo takvu utakmicu. Ipak, naša je dužnost da obavimo i taj posao, ali radije bismo se vratili kućama”, rekao je bek Matijas Zakrison posle poraza od Danske koji je Šveđane izbacio iz polufinala.

Hrvatska je pobedila i evropske i svetske šampione Špance i Francuze, ali šokantan potaz od Brazila i sudijska lakrdija protiv Nemačke koštali su je polufinala i borbe za medalju. Selektor Kauboja Lino Červar pokušava da trgne igrače. Prošle godine na EP u Hrvatskoj Švedska je dobila Kockaste u Splitu i izbacila je iz borbe za polufinale.
"Cilj smo već ostvarili, ali pokušaćemo da okončamo ovaj naporan turnir kao pobednici. Šveđane znamo vrlo dobro jer smo igrali dve prijateljske utakmice. Igraju brz centar i imaju odličnu tranziciju, kao i nekoliko vrhunskih igrača. Motiva nam ne nedostaje. Šveđani su nas pobedili na EP u Splitu i tada nas izbacili iz borbe za medalju. Želimo pobedu”, rekao je Červar, prenosi Indeks.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 7538 SP PL Croatia - Sweden up više (54.5) 1,75
Ukupna kvota1,75

SP ZA RUKOMETAŠE (HERNING, DANSKA)

Subota

ZA 7. MESTO
17.30: (1,15) Španija (12,0) Egipat (6,75)

ZA 5. MESTO
20.30: (1,85) Hrvatska (8,00) Švedska (2,30)

Nedelja

ZA 3. MESTO
14.30: (2,70) Nemačka (8,00) Francuska (1,65)

FINALE
17.30: (1,40) Danska (8,50) Norveška (3,60)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


tagovi

SP u rukometuSvetsko prvenstvo u rukometusportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara