""
""

Tako to radi majstor: Etoove bombe podigle Tursku na noge! Podolski spasio šampiona u Sivasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.15. | 23:05

Kamerunski as postigao dva gola na prvenstvenom debiju u dresu Antalije, koja je slavila na gostovanju Bašakšehiru

Kad je neko majstor, onda nema veze ni koliko ima godini, ni da li je dovoljno fizički spreman. A Samjuel Eto definitivno spada u red velikih fudbalskih majstora u šta su večeras mogli da se uvere i navijači u Turskoj.

Izabrane vesti

Kamerunski napadač je debitovao u turskom šampionatu za amcibioznu ekipu Antalije i nosio je do trijumfa od 3:2 na gostovanju istanbulskom Bašakšehiru.

Eto je postigao dva maltene podjednako spektakularna gola i najavio da nije došao u Tursku samo da odrađuje ugovor, već da u njegovim nogama još uvek ima dinamita i snage za ozbiljan fudbal.

Ako bi već morali da biramo, čini se da je Etoov drugi gol na meču, postugnut u 64. minutu ipak bio potez večeri u turskoj ligi. Kamerunac koji ima 34 godine postavio je domaći zadatak saigračima i konkurenciji.

On je iz punog trka, uhvatio volej sa 15-ak metara, i punom snagom poslao loptu pod prečku. Ovaj gol sigurno će da se vrti na televizijskim špicama u narednom periodu u Turskoj. Eto je prethodno u 50. minutu promešao četvoricu protivničkih igrača i poslao loptu iza leđa nemoćnog golmana.

Bivši fudbaler Partizana Lamin Dijara na ovoj utakmici nije dobio priliku da zaigra, proveo je svih 90 minuta na klupi za rezervne igrače Antalije. 

Navijači turskog šampiona Galatasaraja strepeli su tokom celog meča u Sivasu, ali su na kraju njihovi ljubimci u završnici uspeli da izvuku bod, iako ga možda baš i nisu zaslužili.

Gubio je Galatasaraj čak sa 2:0 u 55. minutu, a oba pogotka za domaćina dao je veoma raspoloženi i motivisani Atif Čahečuhe.

Završni deo utakmice ipak je pripao istanbulskim Lavovima koji su pokazali da imaju jak i dobar karakter iako možda još nisu dovoljno uigrani.

Lukas Podolski je u 81. minutu golom posle prekida zaokružio Galatin povratak iz mrtvih koji je prethodno, 20 minuta ranije započeo Burak Jilmaz.

Ono što je svakako jasno već posle prvog kola turske Superlige je da će navijači imati mnogo toga da vide, a garancija sjajnih partija svakako su igrači poput Etoa, Podolskog i Robina van Persija.

TURSKA, SUPER LIG- prvo kolo:

Petak
Fenerbahče – Eskišehir 2:0 (2:0)
/Sou 45, Fernandao 45/

Subota
Trabzon – Bursa 1:0 (0:0)
/Zengin 67/

Istanbul – Antalija 2:3 (0:1)
/Madureira 46, Cansev 60 – Basan 22, Eto 50, 64/

Sivas – Galatasaraj 2:2 (1:0)
/Čahečuhe 10, 55pen – Jilmaz 60, Podolski 81/

Nedelja
20.00 Konja – Ahisar
20.00 Osmanli – Kajzeri
21.00 Gacijantep – Kasimpaša
21.00 Mersin – Bešiktaš

Ponedeljak
21.00 Genčeler - Rize

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

TurskaSuper ligSivasporSamjuel EtoLukas PodolskiGalatasarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara