""
""

To nije liga, to je Barselonino dvorištance (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.16. | 17:50

Fijesta! Još jedan festival lepe igre, tri asistencije Lea Mesija

Španci imaju izraz fijesta, Katalonci imaju fudbalsku fijestu iz nedelje u nedelju, a španska Primera ima Drim tim koji je privatizovao ligu. Primera je postala Barselonino dvorište za igru. Kao u parkiću ili dvorištancu, šampion Evrope se iz meča u meč poigrava sa nedoraslim rivalima. Šampionska neizvesnost odavno ne postoji. Ne zato što Real ili Ateltiko ne mogu da ih sustignu, već zato što je Barselona previše dobra za sve konkurente u domaćem takmičenju. Nova žrtva katalonskog orkestra je danas bio Hetafe.

Izabrane vesti

Još jedan fudbalski festival na Kamp Nou je završen sa gotovo rutinskih 6:0 za Barselonu. Hetafe je bio nemi posmatrač katalonskih igrarija. I bez Luisa Suareza u prvoj postavi, šampion demonstrira silu nad protivnicima. Hetafe je još i dobro prošao. Čak je Barsa imala i promašen penal, a posle šestog gola je poslednjih pola sata meča odigrala kao pod ručnom. Hetafe je mogao da odahne od terora...

Barseloni je ovo 12 uzastopna pobeda u Primeri. Na putu ka 24. tituli ne može da je zaustavi niko i ništa. Na poslednja tri prvenstvena meča, Barselona je postigla 15 golova. Hetafe je već navikao da strada u Barseloni. Treći put u poslednje četiri sezone, Hetafe je na Kamp Nou primio šest golova.

Prvi strelac lige Luis Suarez je meč odgledao sa klupe i uživao u fudbalskom plesu Lea Mesija. Argentinac je bio centralna figura meča. Iako je prvi gol Barse bio delo Hetafeovog prvotimca Rodrigeza, sve što se kasnije dešavalo je bilo u znaku Mesija. Promašio je penal u 12. minutu, ali je do kraja poluvremena asistirao El Hadadiju i Nejmaru, da bi poluvreme zaključio divnim golom sa 20 metara. Na početku drugog dela igre je kompeltirao het-trik u asistencijama još jednim dodavanjem za Nejmara, a tačku na ubedljiv trijumf Barse je stavio Arda Turan golom makazicama. Do kraja je Enrike mogao da se opusti i pruži šansu drugopozivivcima poput Sampera, Vermalena i Bartre.

Mesi je drugi put u karijeri upisao tri asistencije na jednom meču, a prvi put je to uradio pred domaćom publikom. Do sada je upisao 22 gola u Primeri. Četiri manje od Suareza, a od danas je u „klubu 20“ i Nejmar. Ukupno je atomski triling dao 68 golova u šampionatu ove sezone. Poslednji put kada je jedan tim imao tri strelca sa preko 20 golova, bilo je to u Real Madridu za vreme napadačke linije Benzema - Ronaldo - Iguain u sezoni 2011/12. Njihove brojke će biti debelo nadmašene...

Barsa u sledećem kolu igra protiv Viljareala, a onda sledi El Klasiko na Kamp Nou u kojem se Real Madridu uopšte ne piše dobro ako Enrikeov tim nastavi sa ovakvim igrama. Barsa je bez poraza neverovatnih 37 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima.  

PRIMERA - 29. KOLO

Petak:
Malaga - Sporting Hihon 1:0 (1:0)
/Huanpi 25/

Subota:
Barselona - Hetafe 6:0 (4:0)
/Rodrigez 8 autogol, El Hadadi 19, Nejmar 32, 51, Mesi 40, Arda 57/

18.15: Selta - Sosijedad
20.30: Atletiko - Deportivo
22.05: Valjekano - Eibar

Nedelja:
12.00: Levante - Valensija
16:00: Sevilja - Viljareal
18:15: Bilbao - Betis
20.30: Las Palmas - Real Madrid

Ponedeljak:
20.30: Granada - Espanjol

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraNejmarMunir El HadadiLionel MesiHetafeEvropaArda Turan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara