""
""

TUGA! Minhen plače - 65.000 navijača na Alijanc areni ispratilo Lavove u treću ligu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.17. | 20:17

Utakmica je u jednom trenutku čak bila i prekinuta...

Minhen 1860 je ispao u treću ligu! Slavni klub, nekadašnji šampion Nemačke i finalista Kupa pobednika kupova, izgubio je na svom terenu revanš meč baraža od trećeplasiranog tima treće lige - Regenzburga (0:2) i doživeo jedan od najvećih udaraca u svojoj bogatoj istoriji

Izabrane vesti

Neverovatnih 65.000 navijača okupilo se danas na Alijanc areni da da vetar u leđa svojim mezimcima koji su kući doneli sasvim zadovoljavajući 1:1 iz komšiluka, ali ni to im nije bilo dovoljno da izbegnu veliku bruku.

A ispadanje Minhena u treću ligu svakako jesta bruka.

Čitavu tu ružnu i turobnu sliku u finišu utakmice upotpunili su najvatreniji navijači domaćeg tima koji su prekinuli utakmicu na dobrih desetak minuta ubacujući razne predmete na travu Alijanc arene.

Lavovi idu u treći rang takmičenja posle 25 godina. Te 1992. ispali su i odmah se vratili. Sada međutim ostaje veliko otvoreno pitanje: Šta će biti s ovim klubom? Jer Jordanac Ismaik koji je najveći investitor mogao bi sada vrlo lako i da se povuče. Taj čovek je do sada upumpao preko 60.000.000 evra u klub i sve je bilo uzalud. Jer nije pravog plana. 

A setite se samo kakvi su asovi nosili dres ovog velikana. Naš Perica Radenković bio je šampion sa Lavovima 1966. Biće dovoljno da iz kasnijih generacija pomenemo samo Rudija Felera, Olafa Bodena, Bernarda Vinklera, pa Bugarina Borimirova, Jensa Jeremisa, Haralda Černija, Abedi Pelea, Tomssa Heslera, Davora Šukera, Danijela Birofku.

Ovaj potonji danas je bio toliko ljut kada su navijači prekinuli utakmicu da je hteo da se obručana sa njima...

Sa Minhenom je ovog popodneva u treću ligu ispao jedan Ivica Olić

Jan Regenzburgu sve pohvale i svaka čast. Ekipa koju sjajno s klupe predvodi nekadašnji as Borusije iz Dortmunda Hajko Herlih došla je, hrabro se isprsila i pred favorita i potukla ga do nogu. Herlihovi junaci su Kolja Puš i Mark Lais, strelci u 30. i 41. minutu. Zanimljiv je podatak da je ovo bio osmi put u sezoni da je Minhen na tribinama imao 60.000 ili više navijača, a danas je doživeo sedmi poraz. Stvar jasna - to nije bio tim dostojan tako velikog kluba. 

Veliko razočarenje je i trener Vitor Pereira. Portugalac koji je uzeo dve titule s Portom došao je kao deo velikog projekta, a verovatno će otići posramljen. 

Plavo-beli deo Minhena večeras plače.

Ovo je zaista tužno... 


tagovi

NemackaMinhen 1860međunarodni fudbalEvropaCvajtaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara