"Igrači Junajteda proslavljaju pogodak Risa Džejmsa"
"Igrači Junajteda proslavljaju pogodak Risa Džejmsa"

Turneja po SAD: Golčina Velbeka u đavolskom uništavanju Galaksija, Lamela se baš raspucao, Roma „ugrizla“ Liverpul (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.07.14. | 09:01

Erera pokupio svu slavu, Siti pregazio Kanzas, a strelac je bio i Aleksandar Kolarov, dok je Aston Vila bila bolja od Dalasa sa 2:0...

Igrači Junajteda proslavljaju pogodak Risa DžejmsaMančester junajted je ponovo silan! Ekipa koja je prošle sezone delovala kao preplašena maca u pojedinim momentima sada ponovo grize kao lav. A za sve je, izgleda, kriv Luj van Gal! Đavoli su u noći između srede i četvrtka odigrali prijateljski meč sa Los Anđeles Galaksijem u okviru Ševrolet kupa, u kojem su pregazili i potpuno demolirali tim iz Grada anđela - 7:0!

Igrači kluba sa Teatra snova pokazali su da potencijala ima u izobilju, ali da Dejvid Mojes nije znao ga iskoristi na pravi način. Uz dosta trčanja, kontri, odličnih asistencija i još lepših golova Junajted je napunio mrežu rivala do vrha, a seriju je otvorio Dani Velbek već u 13. minutu prelepim udarcem iz punog trka s nekih 25 metara.

Izabrane vesti

Nakon toga viđena je minijatura Vejna Runija, koji se dva puta upisao u listu strelaca. Isto to učinio je i 20-godišnji defanzivac Ris Džejms, a nakon njega i Ešli Jang...

Ipak, najveće pohvale pokupio je doskorašnji igrač Bilbaa Ander Erera, koji je dobio javne pohvale klupske legende, Rajana Gigsa.
"Erera će postati zvezda. Sjajan fudbaer", napisao je na svom profilu na Tviteru, dok je jedan od komentara na društvenim mrežama bio:
"Erera je bio toliko dobar da je zbog njega i Ešli Jang bio dobar".

Veliki derbi na putovanju po SAD-u odigrali su Liverpul i Roma, a meč je završen pobedom Vučice rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču viđen je u poslednjem minutu, kada je Marko Borijelo, posle kornera s desne strane, zatresao mrežu iz polu-voleja.

Ono što treba naglasiti je da Lazara Markovića još uvek nije bilo u postavi Brendana Rodžersa, ali i da se napadač Fabio Borini povredio. U pitanju je rame, a ako je povreda teže prirode, Redsi bi mogli da izgube "srećku" vrednu 14.000.000 funti, s obzirom na to da bi Sanderlend toliko novca trebalo da izdvoji za transfer...

Zanimljivo je bilo i u susretu Toronta i Totenhema, na kojem je viđeno čak pet golova, uz trijumf pulena Maurisija Poketina - 3:2. 

Interesantno, dvostruki strelac bio je Erik Lamela, igrač koji se prošle sezone baš i nije naigrao u dresu Pevaca, a ove bi možda i mogao da dobije veću minutažu kod novog menadžera. Jasno je da je posle ovog performansa ostavio dobar utisak. 

A upravo je mladi Argentinac otvorio golgeterski niz sa dva vezana pogotka, u 15. i 40. minutu meča. Na sličan način, s leve strane iskosa, posle asistencija Roberta Soldada, Lamela je tresao mrežu protivnika i činilo se da će to biti lagan trijumf za londonski klub.

Međutim, da će Poketino još mnogo morati da poradi na igri defanzivne linije viđeno je u drugom poluvremenu, kada su Pevci primili dva jeftina pogotka. Prvo se Vijedeman upisao u listu strelaca u 63. minutu, da bi potpuno izjednačenje doneo Hamilton deset minuta kasnije. 

Pobedu Totenhemu doneo je Taunsend u samom finišu meča.

Živo je bilo i u duelu koji su odigrala dva Sitija - Kanzas i Mančester. Opet pet golova, ali četiri u mreži domaćina iz SAD-a - 4:1. 

A već u 3. minutu bilo je 1:0 za Građane. Strelac prelepog pogotka bio je Zukulini, posle nekoliko čudnih odbitaka. Iako je Kanzas u 30. minutu izjednačio preko Sarponga posle izuzetno loše reakcije odbrane Sitija, izabranici Manuela Pelegrinija su na veliki odmor otišli s golom prednosti. Strelac je bio korpulentni Bojata nakon centaršuta s desne strane. 

Na 3:1 povisio je Aleksandar Kolarov s bele tačke u 72. minutu, a srpski reprezentativac je i na ovom meču nosio kapitensku traku. Tačku na ovaj susret stavio je Ihenačo u poslednjim trenucima susreta. 

PRIJATELJSKI MEČEVI - REZULTATI:

Toronto – Totenhem 2:3 (0:2)
/Vijedeman 63, Hamilton 73 – Lamela 15, 40, Taunsend 84/

Los Anđeles Galaksi – Mančester junajted 0:7 (0:3)
/Velbek 13, Runi 42 (p), 45+1, Džejms 62, 84, Jang 88, 90/

Kanzas Siti – Mančester Siti 1:4 (1:2)
/Sapong 30 – Zukulini 3, Bojata 45, Kolarov 72 (p), Ihenačo 88/

Dalas – Aston Vila 0:2 (0:1)
/Vijeman 44, N'Zogbija 49/

Liverpul – Roma 0:1 (0:0)
/Borijelo 90/

Kolumbus – Kristal Palas 2:2 (1:1)
/Bedel 15, Paladini 80 – Marej 36, Grej 70/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vejn RuniSerija ARomaPremijer ligaMarko BorijeloMančester SitiLuj van GalLiverpulItalijaFabio BoriniErik LamelaEngleskaDani VelbekAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara