""
""

Ubica zlatne generacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.16. | 09:25

Selektor Belgije Mark Vilmots ne razmišlja o odlasku sa kormila reprezentacije, iako ga napadaju javnost i Kurtoa

Hoće li Belgijanci ikada izrasti u normalnu reprezentaciju ili će zauvek ostati upamćeni samo kao gomila kvalitetnih fudbalera bez ikakvog konkretnog rezultata? 

Izabrane vesti

Svi smo dobro upoznali dva različita lica selekcije Marka Vilmotsa tokom proteklih godina, a jedna sjajna generacija kojoj se proricala blistava internacionalna karijera, čak i svetska i evropska titula, sinoć je ponovo zaustavljena u četvrtfinalu. Ako za poraz od Argentine na Mondijalu pre dve godine imaju opravdanje, jer ipak su Gaučose tada predvodili Mesi i Iguain, sinoć protiv Velsa su Crveni đavoli morali mnogo bolje.

Poraz od Bejla i drugova otvorio je Pandorinu kutiju, a ceh bi trebalo da plati selektor Mark Vilmots koji je totalno podbacio i čiju glavu s pravom traže novinari u domovini. Jasno je svima da su njegove taktičke greške razlog zbog kojih je zlatna generacija belgijskih fudbalera, drugo veliko takmičenje završila na pola puta u nokaut fazi, ali Vilmots se za sada pravi lud.
„Doneću odluku o budućnosti u narednih nekoliko nedelja. Ne želim da pričam u naletu adrenalina. Trenutno, ne razmišljam o odlasku sa funkcije. Dozvolite mi da razmislim. Odlučiću kada se završi Evropsko prvenstvo, razmisliću o svemu. Uveren sam da je moj stručni štab radio dobro“, poručio je Vilmots.

U odbranu slektora stao je odmah Eden Azar.
„Svi smo uz Vilmotsa. Često je meta kritika, ali verujem da su svi igrači uz njega. Odrasli smo sa njim u proteklih nekoliko godina i razočarani smo danas, ali hoćemo da se borimo. Od njega zavisi sve, nadam se da će nastaviti da bude selektor“, nada se sinoć totalno neprimetni Azar.

Možda je stručni štab radio dobro Vilmots, evidentno, nije. Prvi kiks koji je napravio bio je razdvajanje odbrambenog tandema Totenhema Vertongen - Aledervajreld, igrača koji su najubojitiji kada igraju jedan uz drugog. Prenatrpani vezni red sa po trojicom centralnih veznih fudbalera takođe je često bio greška nekadašnjeg fudbalera Šalkea, a o odsečenosti Lukakua u špicu, i preteranom vraćanju u nazad kako bi pokupio loptu, ne treba trošiti reči.

Verovatno je zabolelo Vilmotsa i to što mu je još na poluvremenu meča sa Velsom golman Tibo Kurtoa sve ovo rekao u lice, ali to je istina i činjenica.
„Rekao sam šta sam imao i šta je moralo da se kaže u svlačionici. Ukazao sam na propuste i neću to da krijem. Nismo smeli da izgubimo na ovaj način“, istakao je Kurtoa.

Izjava golmana Čelsija jasno oslikava nezadovoljstvo pojedinaca. Što brže čelnici Fudbalskog saveza Belgije budu shvatili da Vilmots nije pravi čovek za ovaj posao, imaće šansu da isprave grešku i zamene neznalicu ozbiljnim trenerom. Ako to ne učine, doćiće u situaciju da jedna sjajna generacija ostane bez ijednog značajnog rezultata, što bi bila velika šteta ako imamo u vidu talenat koji Belgijanci poseduju.

(FOTO: Action Images)      


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Belgijemeđunarodni fudbalMark VilmotsEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara