""
""

Veče čuda u Antaliji! Mađioničar Eto ušao u istoriju turskog fudbala, a Antalija izrežirala triler - od 0:2 do 3:2! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.15. | 19:59

Mersin ispustio tri boda za beg sa dna, Rizespor šokirao Trabzon na svom terenu posle osam godina

Antalija nije znala za pobedu kod kuće još od kraja septembra, ali večeras se pobrinula da svetskom putniku Samuelu Etou ulepša veliko slavlje i pokloni mu čudnovatu pobedu posle velikog preokreta! Kamerunski as ispisao je najblistavije stranice istorije turskog klupskog fudbala pošto je postao tek drugi igrač ikada koji je postigao bar po jedan gol u osam uzastopnih utakmica. Rekord je prošle sezone postavio Fernandao, a ove je Eto došao u priliku da dođe na sam tron! S druge strane, klub iz turske prestonice je posle pet utakmica posta uništila Mersin rezultatom 3:2, iako je u prvih 45 minuta gubio sa dva gola razlike. 

Izabrane vesti

Bez sumnje Antalija će biti i više nego zadovoljna pobedom i igrom u drugom poluvremenu, s obzirom da su gosti u prvom delu iskoristili sve ukazane šanse i umalo servirali rivalu pravu blamažu. Međutim, nakon dva mata Mitrovića i Pedrijela u roku od četiri minuta gosti su se potpuno povukli i to ih je umalo koštalo i tog jednog boda.  

Preokret je uspedio vrlo brzo, a mašinu je pokrenuo rezervista Mbila Etame pogotkom samo sedam minuta nakon što je ušao u igru. Ali, onda je usledio trenutak magije u kojem je Eto napravio prostor za sebe i matirao protivničkog golmana za veliko slavlje. Erupciju oduševljenja doneo je Lokman Gor u poslednjem minutu utakmice, u kojoj je Antalija apsolutno zaslužena pokupila ceo plen i jednu gotovo izgubljenu utakmicu pretvorila u pravi spektakl. 

Rizespor je uspeo da uradi nešto neverovatno i posle osam godina uzme meru Bursi na svom stadion, uz ubedljivih 3:0. Možda i ključni detalj utakmice viđen je u 24. minutu utakmice, kada je Oskar Kardozo promašio jedanaesterac i protivniku otvorio vrata da krene u potpunu ofanzivu. A do kraja prvog poluvremena domaćin je preko Kveukea i Duruera stigao do ekspresna dva gola viška, da bi Kada polovinom drugog dela stavio tačku i rešio sporna pitanja!

SUPER LIG - 15. kolo

Petak:
Bursa - Osmanli 0:4 (0:3)
/N’Diaje 12, 18, Rusesku 31, Umar 84/

Subota:
Kasımpaša - Konja 2:1 (2:0)
/Derdijok 29,32 – Sahiner 77/

Eskišehir - Gaciantep 1:2 (0:1)
/Gural 63 – Čibuike 13, Durak 65/

Rize - Trabzon 3:0 (2:0)
/Kveuke 41, Duruer 45+4, Kada 73/

Antalija - Mersin 3:2 (0:2)
/Etame 53, Eto 75, Gor 89 – Mitrović 26 penal, Pedrijel 30/

Nedelja:
12.00: Kajzeri - Ahisar
13.00: Genčlerbirligi - Sivas
18.00: Fenerbahče - Bašakšehir

Ponedeljak:
19.00: Bešiktaš - Galatasaraj


tagovi

TurskaSuper ligSamuel EtoMbila EtameEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara