Stadion Begluk
Stadion Begluk

Veliki zaokret u gradu na Đetinji: Rajevac i Đorić spasavaju Slobodu

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.02.19. | 14:53

Da li će se konačno rasterati magla koja stoji nad Beglukom?

Grad na Đetinji su jutros dobro prodrmale nove fudbalske aktuelnosti. U jeku nezadovoljstva navijača, ali i bivših igrača i funkcionera kluba koji bi uskoro trebao da proslavi 100 godina postojanja, pojavila se informacija kako bi na čelo kluba trebalo da dođu dvojica imenjaka – Milovan Đorić i Milovan Rajevac.

Dok crveno-crni iz Užica broje dane do početka drugog dela sezone, u koji ulaze sa nezavidne 15. pozicije na tabeli, oslabljeni odlaskom prvotimaca i talenata iz omladinske škole, navijači se ipak nadaju čudu i opstanku u Prvoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Naravno, ne sa aktuelnim rukovodstvom.

Kako je leto krenulo, Užičani su pomislili da će Sloboda vrlo brzo zaigrati u nekom evropskom takmičenju. Pominjani su milioni koje je želeo da uloži Saša Turović, srpski biznismen iz Čikaga. Kamen spoticanja bili su dugovi koje tadašnje rukovodstvo nije želelo da saopšti potencijalnom vlasniku, pa je čitava priča propala.

U priču je potom ušao Božidar Opačić.

Ere su tada na brojnim portalima mogle da pročitaju da je reč o čoveku koji je menadžer brojnih igrača koji igraju u španskoj Primeri, on sam je govorio da Alaves preko Slobode želi da uđe na srpsko tržište. Očekivalo se da će upravo on biti Slobodin spasilac, ali ispostavilo se da je samo uspeo da dospe so na ranu Užičanima koji se nalaze na ivici ponora.

Pred očima navijača na Begluku, kao na filmskoj traci, smenjivali su se stručnjaci - domaći i strani. Uglavnom je svaki od njih ponaosob sedeo na klupi po svega nekoliko kola, nakon čega bi nezadovoljno rukovodstvo odlučilo da raskine svaku dalju saradnju. Fudbaleri takođe nisu bili pošteđeni – ni sami Užičani nisu sigurni koliko je igrača prodefilovalo kroz Slobodu u prethodnih šest meseci.

Upravo jedan od njih je pokrenuo čitav uragan - Nemanja Obrenović je nakon dobijanja ispisnice tokom ove zimske pauze rešio da objavi sve ono čega su se navijači pribojavali. Njegova priča je samo ohrabrila ostale igrače koji su pod raznim pritiscima ili svojom voljom napustili klub, da daju svoju reč. Otkrio je da igrači u Užicu žive u skoro pa nehumanim uslovima, da nemaju ni za kafu...

Podršku su ubrzo dali Veljko Simić, čovek koji je bio trener golmana Slobode više od deset godina, a potom Jovica Vasilić, Živko Živković... Priča je otišla toliko daleko da se o svemu oglasio Tijago Galvao da Silva, Brazilac koji je rešetao golove večitih u dresu Slobode.

Ređale su se priče o tome da su igrači završavali na ulici, spavali po raznim užičkim motelima, isključivo zbog toga što klub nije želeo da izmiri obaveze prema njima. Neki nisu imali novca ni za kartu nazad do svojih domova. Ipak, navijači su najviše zamerali to što se užički talenti rasprodaju za mizerne svote novca, a upravo oni treba da budu pokretačka snaga u ovim teškim vremenima.

Priča se da će aktuelno rukovodstvo morati da pokupi svoje stvari i napusti klub već u četvrtak. Tada je zakazana Skupština upravnog odbora kluba sa Đetinje. Da bi popularni Đora, zajedno sa kumom, Milovanom Rajevcem, mogao da preuzme brigu o crveno-crnima i stavi klub na zdrave noge, pre svega je neophodno da za to dobije većinu. Za takav epilog, neophodno je 18 glasova. 

Rukovodstvo grada takođe smatra da bi dovođenje ovog dvojca bilo pun pogodak za oporavak kluba. Time će, nadaju se, biti stavljena tačka na brojna prepucavanja aktuelnog rukovodstva i bivših igrača, koji nedeljama unazad “krase“ rubrike sportskih portala širom Srbije.

Još nije kasno da se Užičani vrate na pravi put i izbegnu sudbine Smedereva i Jagodine, koji su na sličan način završili “izlete“ u Superligi Srbije – ispadanjem u treći rang takmičenja.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


tagovi

Milovan ĐorićMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara