"Arsenalova lista želja"
"Arsenalova lista želja"

Venger dobio naređenje: Prestani da štediš! Arsenalova lista želja - Mbape, Lakazet, Marez, Lemar, Turan, Van Dajk...

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.06.17. | 10:02

Posle dolaska Seada Kolašinca Tobdžije spremne za najveću kupovinu u novijoj klupskoj istoriji

Arsenalova lista želja

Kada je fudbalskom Evropom odjeknula vest o 100.000.000 evra za Kilijana Mbapea, malo ko mogao je da poveruje da je takav potez napravio Arsenal, a ponajmanje Arsen Venger, kome hvatanje za novčanik i izvlačenje velikih suma novca nije baš u krvi. 

Izabrane vesti

Izgleda da se u Vengeru probudio duh velikog trošadžije, jer ovog leta Arsenal bi trebalo da krene u najveću kupovinu u klupskoj istoriji. Informacija kojom barataju gotovo svi ostrvski mediji je da je Venger pod snažnim pritiskom uprave, posebno generalnog direktora Ivana Gazidisa da konačno krene da troši sredstva koja su mu na raspolanju. Jer, vrhuška Arsenala je spremna da napravi veliku investiciju i značajno ojača tim kako bi se konačno krenulo u napad na tron Premijer lige. A Venger očigledno nikad odlučniji da promeša karte i napravi nešto veliko. 

Važna napomena je da neće sav novac doći iz sopstvenih izvora, već da će Arsenal ovog leta pokušati da se reši čak šestorice ili sedmorice fudbalera okarakterisanih kao „timski igrači“ kako bi se dovela vrhunska pojačanja.

Arsenal je štopersku poziciju, bar trenutno, rešio dovođenjem Seada Kolašinca bez obeštećenja, iako je timu potreban još jedan kvalitetan defanzivac. Na radaru su skupocene opcije Rafael Varan i Virdžil van Dajk, ali su Arsenalovi prioriteti vezani za dovođenje bar jednog vrhunskog veziste i golgetera za 20 i više golova.
"Mi ne možemo da trošimo novac kao neki drugi klubovi, koji imaju interne izvore kapitala, što im praktično daje neograničen budžet. To kod nas nije slučaj. Mi možemo da potrošimo novac tako što ćemo pametno postupati na tržištu. S tim što ne treba da zaboravimo da veliko trošenje novca ne garantuje uspeh", rekao je nedavno Venger, svestan kompletne situacije u evropskom fudbalu. 

Lemar i Mbape

Ono što je u ovom trenutku izvesno je da će Mesut Ozil ostati, dok je pitanje Aleksisa Sančeza i dalje u magli. Olivije Žiru je iz nacionalnog kampa Francuske poručio da nema nameru da bude rezerva u Arsenalu i da želi mnogo veću ulogu. Što bi vrlo lako moglo da uslovi prodaju ovog leta. Takva je situacija i sa Lukasom Perezom, koji nije zadovoljio u svojoj prvoj sezoni i gotovo je sigurno da će bar jedan od njih dvojice sigurno otići.

Arsenal je pokušao sa kupovinom Mbapea, ali je pokušaj od 100.000.000 evra bio bezuspešan. Navodno, Venger je sada spreman da digne cenu na vrtoglavih 125.000.000 evra, ali je pitanje da li će i tada uspeti da privoli ultratalentovanog golgetera da dođe na Emirejts.

Ako se to ne bude desilo, Venger već ima pripremljenu strategiju. Prva meta je Rijad Marez i to je priča koja datira još od prošlog leta. Tada je bilo nemoguće dovesti alžirskog asa, ali je posle turbulentne sezone u Lesteru Marez spreman za novi izazov u karijeri. Ovom kupovinom Venger bi zatvorio poziciju krilnog napadača, odnosno ofanzivnog veziste po potrebi.

Ako propadne priča sa Mbapeom Arsenal će automatski krenuti po Aleksandra Lakazeta, što je takođe stara priča koja bi konačno mogla da dobije svoju realizaciju. Prvi udarnik Liona nalazi se na slatkim mukama, pošto pored Arsenalove i dalje ima Atletikovu ponudu da dođe u Madrid ovog leta, svestan da bi mogao da izgubi šest meseci od sezone i zaigra tek u januaru.
"To je opcija koju i dalje ne isključujem. Sve može da se dogodi, nisam zatvorio vrata", poručio je Lakazet u poslednjem razgovoru s novinarima u Francuskoj. 

U Severnom Londonu su željni da konačno vide Lakazeta u opremi Tobdžija, a kako je strelac 37 golova minule sezone spreman za novo poglavlje u karijeri, sada je potrebno samo biti spretniji i brži od Atletika. 

Arsenal će ovog leta pokušati da skroji pakleni krilni tandem, gde bi Mareza uparili s Tomom Lemarom. Hitronogi momak iz Monaka odavno je na Arsenalovoj listi želja, a u ovom trenutku dobre su šanse da bi mogao da se preseli u London. Monako ne bi imao ništa protiv transfera, samo ako cena bude prava. A trenutno se pominje suma od bar 35.000.000 evra. Ukoliko bi se i ovaj posao izjalovio, Venger bi pokušao da privoli Ardu Turana da krene put Londona. Turski as nalazi se u nikad lošijem momentu, jer je posle velikog skandala u avionu, kada je napao novinara, odlučio da ode u reprezentativnu penziju. Istovremeno, nije na spisku glavnih igrača Barselone, pa se odlazak pominje kao jedina realna opcija. A Arsenal strpljivo čeka konačni razvoj situacije. 

To nije sve. S obzirom na sve učestalije zdravstvene probleme Santija Kazorle, Venger je u Malagi našao zamenu i to za narednu deceniju. U pitanju je mladi i nadareni Pablo Fornals, koga već prati nekoliko jačih klubova iz Primere. 

Spisak postoji, volje ima, sada se čeka trenutak eksplozije kako bi Arsenal konačno krenuo u akciju. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandre LakazetArda TuranArsenalEngleskaEvropaFrancuskaLester SitiLiga 1MonakoOlimpik LionPremijer ligaPrimeraRijad MarezSead KolašinacŠpanijaToma Lemar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara