Vreme je!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 13:22

"Nema šanse da potcenimo Panamu. Vidimo i sami koliko je teško osvajati bodove na Mundijalu, mnogi favoriti su kiksnuli. Daćemo sve od sebe kako bismo osvojili tri boda", kazao je selektor Belgije

Verovatno je dosad sto puta izrečeno da se od Belgije očekuje iskorak. Jednostavno, kada imaš toliko zvezda u timu, a još uvek nema velikog rezultata, nešto tako je očekivano. Kevin De Brujne, Eden Azar, Romelu Lukaku, Dris Mertens, Jan Vertongen, Vensan Kompani, Tibo Kurtoa. Ma, da se smrzneš. Međutim, Belgijancima nedostaje "ono nešto" da bi bili najbolji. Neki će reći da selektori nisu (bili) dobri, neki da sami igrači moraju da ubede sebe da su sposobni da podignu trofej. Belgijance na otvaranju Grupe G čeka meč sa Panamom (17.00). Crveni đavoli bi trebalo ovo rutinski da reše u svoju korist, ali nikako ne treba otpisati Panamu, iskusnu, uigranu i veoma nezgodnu ekipu.

Roberto Martinez neće moći da računa na povređene Vensana Kompanija i Tomasa Vermalena (Španac odlučio da ih zadrži do kraja turnira), ali defanzivac Seltika Dedrik Bojata dobro se pokazao na prijateljskim mečevima uoči Mundijala te s pravom vlada optimizam kod Belgijanaca da se Kompanijevo odsustvo neće mnogo osetiti. Mnogi su zamerili Martinezu loš spisak, odnosno nesrazmeran broju vezista i defanzivaca, postoji i bojazan da Janik Karasko neće odrađivati posao u defanzivi kako treba, no to bar u grupnoj fazi ne bi trebalo da se oseti. Bar ne toliko. 

Izabrane vesti

Pobeda protiv Paname se ne dovodi u pitanje. Belgijanci tvrde da se neće opustiti.
"Nema šanse da potcenimo Panamu. Vidimo i sami koliko je teško osvajati bodove na Mundijalu, mnogi favoriti su kiksnuli. Daćemo sve od sebe kako bismo osvojili tri boda", kazao je selektor Belgije.

Fantomski gol protiv Kostarike umnogome je pomogao Panami da se prvi put nađe na nekom svetskom prventstvu. Kvalifikacije su završili ispred Hondurasa i Sjedinjenih Američkih Država. Razlika u kvalitetu između Belgije i Paname je očita, ali reprezentativci Paname igraju dugo zajedno, imaju pregršt sezona iza sebe, tu je mnogo fudbalera iz MLS-a, imaju i mladog Ismaela Dijaza iz Deportiva, a najveća zvezda im je golman Haime Penedo koji brani boje Dinama iz Bukurešta.
"Ponosni smo na sebe što smo uopšte ovde. Svi znamo da je Belgija favorit. Pogledajte samo koja imena imaju. Reč je o timu prepunom svetskih zvezda. Mi se trudimo, radimo kvalitetno na treninzima. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe, a sad da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat.... Svaka utakmica je za sebe, ako budemo imali dobar dan, sve je moguće", izjavio je Ernan Dario Gomez.

Selektor Paname uspeo je i da nasmeje prisutne novinare, koji su ga pitali šta bi radio da kojim slučajem Panama prođe dalje.
"Popiću dve flaše votke. Ne, ne, šalim se, mi smo profesionalci."

Dakle, s jedne strane je selekcija koju mnogi vide u samoj završnici, s druge novajlija na najvećoj pozornici. Jasno vam je da je Belgija pod žešćim pritiskom, ali Panama nije ekipa od koje bi trebalo da strepi i deluje da je ovde kec najrealniji.

S obzirom na to da Panama igra čvrsto i bazira igru na odbrani, nije isključeno da se ponovi slučaj ala Nejmar protiv Švajcarske. U prevodu - očekujte da Belgijanci dobiju po nogama. U tom slučaju možda ni crveni karton nije nerealan (kvota 4,50), iako arbitar ovog meča nije preterano poznat po "crvendaćima". Pravdu na ovom meču deliće Zambijac Dženi Sikazve, koji prosečno po meču deli 3,15 žutih kartona, 0,07 crvenih, a procentualno 0,23 puta pokazuje na belu tačku. 

Evo kako izgledaju projektovani sastavi: 

BELGIJA - PANAMA, 17.00

Belgija (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Bojata, Vertongen - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Mertens, Lukaku, Azar
Panama (4-1-4-1): Penedo - Dejvis, Eskobar, R. Tores, Muriljo - Gomez - Barsenas, Godoj, Kuper, Rodrigez - Perez. 

Foto: Action Images


tagovi

BelgijaPanamaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara