Zapucao srpski Magnum! Finalna serija počela porazom šampiona...

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 21:48

Srpski as najbolji u pobedi za vođstvo Peruđe

Danas je Tijana Bošković imala dan u u finalu najjače lige za odbojkašice, a večeras je Srbin obeležio i start finale serije u najjačoj ligi za odbojkaše.

Uz sjajnu partiju Aleksandra Atanasijevića, Peruđa je provela 1:0 u finalu Italijanske Serije A protiv Lubea. Vicešampion Evrope je aktuelnog italijanskog šampiona savladao 3:1 (25:21, 22:25, 25:18, 25:23) i iskoristio prednost domaćeg parketa. A u finalu dva najmoćnija tima Italije, domaći teren bi mogao da presudi na kraju...

Izabrane vesti

Vodila se izjednačena borba do 19:19 u prvom setu, a onda je na servis došao Marko Podraščanin i Peruđa je napravila seriju 5:0 i lako stigla do pet meč lopti. Iskoristila je treću preko Rasela i otvorila finale na idealan način.

Lube je uzvratio u drugom setu, razigrali su se Cvetan Sikolov i Osmani Huantorena. Sander je probijao i trojni blok Peruđe pa je Lube došao do četiri set lopte. De Čeko je spasao tri, od čega dve as servisima, ali je na četvrtoj napravio grešku i Lube je izjednačio.

Peruđa je mnogo bolje odigrala u trećem setu. Zajcev, Atanasijević i kompanija su održavali domaćina u prednosti od nekoliko poena, a Rasel je pogodio as za 22:18 i tada je sve bilo jasno. Na kraju Zajcev blokom doneo novo vođstvo u setovima.

Najžešća borba se vodila u četvrtom setu kada je Lube krenuo na sve ili ništa. Peruđa je imala vođstvo 12:7, ali su gosti uhvatili priključak i igralo se poen za poen. Do finiša seta, kada je Peruđa propustila prvu set loptu, ali je Sokolov pogrešio na drugoj i Peruđa je slavila.

Alakesandar Atanasijević je bio najefikasniji u pobedničkom timu. Srpski Magnum je osvojio 20 poena uz dva asa, Rasel je dodao 12, a Zajcev 11 poena. Marko Podračšanin je meč završio sa šest poena. Kod gostiju je najbolji bio Osmani Huantorena sa 22 poena, Sokolov je osvojio 19, ali su podbacili ostali. Pre svih tehničar Kristenson koji je slabo razigravao srednjake. Dragan Stanković je osvojio dva poena.

Finalna serija se igra na tri dobijene partije, a domaćin u sledećem meču u sredu je Lube. 


tagovi

PeruđaMarko PodraščaninAleksandar AtanasijevićOdbojkaDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara