"Van Gal deluje zabrinuto iako je savladao Vest Hem predvođen Olerdajsom"
"Van Gal deluje zabrinuto iako je savladao Vest Hem predvođen Olerdajsom"

Zaratili Gulit i Van Gal: Radiš pogrešno, moraš još da učiš! Što si kupovao samo napadače, gde ti je ozbiljan štoper?

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.09.14. | 20:05

„Čude me njegovi transferi, ukoliko ojačate samo vezni red i napad onda je to potcenjivanje Premijer lige“, smatra nekadašnji reprezentativac Lala komentarišući početak zemljaka na klupi Mančester junajteda

Van Gal deluje zabrinuto iako je savladao Vest Hem predvođen OlerdajsomNa početku euforija - sad nepoverenje. Čim je došao u Mančester Luj van Gal je na prečac osvojio srca navijača, posebno efektnim izdanjem na Internacionalnom kupu šampiona i osvajanjem turnira u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, loš start u Premijer ligi i činjenica da odbranu Crvenih đavola može da matira iole ozbiljniji tim proširili su krug kritičara doskorašnjem selektoru Holandije, koji seže i do njegove otadžbine.

Glas protiv zemljaka digao je Rud Gulit, nekadašnji reprezentativac Lala i trener Čelsija i Njukasla, koga nervira način na koji je Van Gal spiskao novac na pojačanja.
Nikome nije jasno kako je tako iskusan i uspešan trener mislio da počne misiju u Mančesteru bez kupovine kvalitetnih štopera. Čude me njegovi transferi. Ukoliko ojačate samo vezni red i napad onda je to potcenjivanje Premijer lige. Ako želite da opstanete u vrhu engleskog fudbala morate da počnete od baze, jer se kuća gradi od temelja, a krov se tek na kraju stavlja. Van Gal je sve uradio obrnuto“, primećuje Gulit.

Izabrane vesti

Njegove reči dobijaju na značaju ako se zna da su Crveni đavoli na prvih šest prvenstvenih mečeva primili devet golova (sačuvali mrežu samo protiv Barnlija i KPR-a), a usput su ispali iz Liga kupa sramotnim porazom od MK Donsa (0:4).
Posle odlaska Nemanje Vidića u Inter i Rija Ferdinanda u Kvins Park Rendžers bilo je očigledno da su Mančesteru potrebni štoperi. Van Gal je imao 200 miliona funti za trošenje u letnjem prelaznom roku i pošto nije iskoristio bar deo novca da kupi dobrog defanzivca onda ima pogrešnu ideju o Premijer ligi“.

Rud GulitTek da podsetimo: na Old Traford stigli su Di Marija, Erera, Falkao, zatim Blind, Šo i Roho (ova trojica mogu da igraju i u odbrani, ali samo kao levi bekovi i izrazito su ofanzivnih karakteristika), pa je utisak da tim u kome su štoperi Smoling i Bleket i ne može bolje.
Sad je situacija još gora, zbog povreda u poslednjoj liniji. Van Gal sad mora da zapušava jednu po jednu rupu. A ako imate toliko povreda i niste kupili štopera znači da nešto pogrešno radite“.

Van Gal neprestano ponavlja da je ovoj ekipi potrebno vreme i podseća da su i u prethodnim klubovima (Ajaksu, Barseloni, Bajernu) igrači tek posle četiri meseca počeli da upijaju njegove ideje. Samo, da ne bude kasno, s obzirom da je Junajted trenutno tek sedmi na tabeli i ima duplo manje bodova od lidera Čelsija (8:16)?
Želim mu uspeh u Mančesteru, ali dok popravi sve nedostatke u ekipi proćiće još najmanje tri meseca. Odluka da kupuje samo veziste i napadače ima veze sa tim što je holandski đak, odrastao je u sredini koja misli samo o napadačkom fudbalu. Sad mora da uči, jer u Engleskoj vladaju drugačiji fudbalski zakoni“, zaključio je Gulit.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaLuis Van GalLuj van GalPremijer ligaRud Gulit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara